Cum se deschid şcolile în Capitală. Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră

Gabriela Firea a anunţat noi măsuri pentru protecţia elevilor şi profesorilor. Primarul Capitalei a precizat că au fost alocaţi bani pentru cumpărarea dezinfectanţilor şi a diverselor materiale de protecţie. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 07:59
Cum se deschid şcolile în Capitală. Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră

Primarul Capitalei a convocat un comandament cu participarea primarilor de sector pentru a pune la punct toate detaliile privind începerea noului an școlar.

„La cel mai mic simptom de răceală să aflăm repede rezultatul. Noi sperăm să fie cât mai puține situații. Vine sezonul rece și vor fi mulți elevi răciți. Trebuie să fim pregătiți și să răspundem prompt. Elevii vor anunța acasă și se pot forma probleme în lanț. Am pus la dispoziție peste 1 milion de euro pentru a avea materiale de protecție și dezinfectanți. Suntem într-o colaborare cu primarii de sector. În privința măștilor s-au pregătit și sectoarele”, a declarat Gabriela Firea în cadrul comandamentului.  

Gabriela Firea promite testare gratuită pentru toți elevii și profesorii din București care manifestă simptome de COVID-19. Primarul Capitalei a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, unde anunţă acest lucru.

„Pentru ca Guvernul nu face nimic concret pentru inceperea in siguranta a anului scolar, Primăria Capitalei va asigura testarea gratuita a tuturor elevilor din București care, după reînceperea școlii, prezintă la triajul de dimineață mici semne de îmbolnăvire – febră, tuse, strănuturi repetate, roșu în gât etc, cu acordul parintilor.

De asemenea, la începerea noului an școlar vor fi testate și toate cadrele didactice de la unitățile de învățământ din Capitală care vor dori acest lucru.

Pentru acest program, Primăria Capitalei va amenaja în clădirea vechiului spital Gomoiu un laborator de analize, dotat cu aparate de testare de tip PCR, în care vor lucra medici și asistente din spitalele alflate în administrarea Municipalității.

Finanțarea acestui program se va face exclusiv de la bugetul Capitalei”, este mesajul transmis de Gabriela Firea.

Citeşte şi Elevii sunt revoltaţi şi ameninţă că vor cere amânarea începerii şcolii: Până acum am primit doar „dacă” şi „parcă” din partea statului