Cum se fac copiii cu adevarat? Ovulul alege spermatozoidul sau invers? Vezi ce habar nu aveai!

Ovulul intalneste spermatozoidul, fertilizarea se petrece, copilul se formeaza. Iata cat e de simplu! Asa apar copiii! Dar, stati putin! Mai e ceva. NU este chiar atat de simplu, totusi. E si normal, pana la urma, avand in vedere ca ovulul apartine femeii. Potrivit biologilor de la Swarthmore College, ovulele sunt cam pretentioase si se lasa greu "cucerite". "Ovulul initiaza un dialog cu spermatozoidul, nu-l", spune Scott Gilbert, seful echipei de cercetatori. Potrivit acestuia fertilizarea nu are principiul "Cine ajunge primul!" ci "Cine este ales primul!". Ovulul atrage o anumita categorie de spermatozoizi. 

RomaniaTV.net
10 mai 2018, 06:52
Cum se fac copiii cu adevarat? Ovulul alege spermatozoidul sau invers? Vezi ce habar nu aveai!

Cursa spermatozoizilor

Pana acum se credea ca fertilizarea ovulului apare ca urmare a unei curse a spermatozoizilor in care, cel mai tare, cel mai rapid ajunge la ou si il fecundeaza. Asa am invatat la scoala. Milioane de spermatozoizi sunt eliberati catre un singur ovul, iar cand X se intalneste cu X apare o fata, cand X se intalneste cu Y, apare un baiat.

A venit timpul sa uitati aceasta lectie!

Ovulul NU este docil. Deloc! Ba chiar are rol dominant si alege singur spermatozoidul care sa-l fecundeze. Ovulul face selectia! 

Legile lui Mendel

Legile lui Mendel au la baza segregarea. Fiecare parinte are cate doua copii ale aceleiasi gene, iar in timpul fertilizarii, aceste gene sunt divizate in gameti care poarta doar o copie.

Totusi, studiile recente contrazic aceasta teorie.

Dr. Joseph H. Nadeau a condus doua studii separate care sa confirme sau sa infirme teoria. In primul experiment, unei femele de soarece i-au fost plasate o gena normala si una mutant (o gena care crestea sansele aparitiei cancerului testicular la fetii masculi). Soarecele mascul avea toate genele normale. Rezultatul acestui test a fost in conformitate cu legile lui Mendel.

La al doilea experiment, toate femelele aveau gene normale, in timp ce soricelul mascul avea o gena mutanta si una normala. Rezultatul a fost ca numai 27% dintre femele au acceptat spermatozoizi cu gena mutanta, desi oamenii de stiinta se asteaptau ca rezultatul sa se apropie de 75 la suta de fertilizari.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.