Cum se face selecţia pacienţilor cu COVID pentru Terapie Intensivă. Explicaţiile unui medic de la Institutul „Marius Nasta”

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti a declarat faptul că situaţia în care se află România în urma creşterii numărului de cazuri este îngrijorătoare, iar situaţia din Capitală va duce la creşterea numărului de pacienţi care trebuie internaţi la terapie intensivă. Medicul susţine faptul că în cadrul institutului, de două săptămâni nu mai este  niciun pat liber la ATI, iar în cazul în care unul se eliberează va fi ocupat imediat.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 10:16
Cum se face selecţia pacienţilor cu COVID pentru Terapie Intensivă. Explicaţiile unui medic de la Institutul „Marius Nasta”

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării. Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situație delicata pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili” , a declarat medicul.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 31 iulie 2020 în România. 1.295 de cazuri noi de COVID-19. Încă 39 de pacienţi au murit, iar 409 sunt la ATI

Beatrice Mahler susţine faptul că de două săptămâni la Institutul „Marius Nasta” nu sunt paturi libere la secţia ATI, iar în momentul în care se eliberează un pat, acesta se ocupă în câteva minute. Mai mult decât atât, a început selecţia pacienţilor pentru terapie intesivă, prin urmare cel care are cea mai mare nevoie de asistenţă în terapie este admis, iar cel la mai bine de la ATI este mutat pe secţie.

„Acum, la– de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie” , susţine managerul instituţiei.

Medicul a menţionat faptul că volumul de muncă s-au triplat în ultima săptămână. La ATI sunt şase pacienţi critici şi cinci cu forme severe de afectare, care beneficiază de suport respirator şi de terapie.

„În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate. Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție. La, medicii știu să facă ventilație non-invazivă în secție, dacă pacientul are celelalte funcții compensate. Partea ventilatorie poate fi asigurată pe secție până la un anumit tip de aparat. Sunt șase pacienți critici la ATI și cinci cu forme severe de afectare, dar care sunt în secție și beneficiază acolo de suport respirator și de terapie. Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.


loading...