Cum se formează culoarea ochiilor copilului

Publicat: Vineri, 05 Decembrie 2014 09:25 // Actualizat: Vineri, 05 Decembrie 2014 09:25 // Sursa: romaniatv.net

Culoarea pe care o vor avea ochii copilului este dată de zestrea genetică. Tu şi soţul tău aveţi ochi căprui, există şanse ca puiul tău să aibă ochii albaştri?

Foto: allabouthealth.org.uk

Culoarea pe care o au ochii copilului depinde, în primul rând, de alele (diferitele versiuni ale unei gene -  gena "culoarea ochilor", de pilă - poartă denumirea de alele - ochi albaştri, negri, verzi etc).

Citeşte şi Cu copilul la oftalmolog

În cazul în care copilul primeşte aceleaşi două alele albastre, acesta va avea ochii albaştri. Dar dacă primeşte două alele distincte (maro şi albastru), există o şansă mare ca micuţul să aibă ochi căprui, pentru că alela maro este dominantă asupra celei albastre, care are caracter recesiv. Ca alelele recesive (cele care nu s-au manifestat) să se manifeste, e necesar să fie două - atât de la mamă, cât şi de la tată.

Citeşte şi Ochii bebeluşului la control

Ochii copilului, din perspectivă genetică

Să presupunem că ambii părinţi au ochi căprui, dar în genele lor există alele albastre sub formă de caracter recesiv, adică dintre cele care nu s-au manifestat.

Citeste mai multe despre ochii copilului pe mami.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
culoarea ochilor genele transmise copilului ochii copilului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 dec 09:31
...tău aveţi ochi căprui, există şanse ca puiul tău să aibă ochii albaştri? Citește mai departe… Citeste mai departe: Cum se formează culoarea ochiilor copilului ...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H