Cum se împart filialele PNL în în confruntarea Orban-Cîţu pentru şefia partidului. Mulţi dintre „greii” partidului încă nu şi-au ales tabăra

Cu puţin mai mult de două luni până la Congresul la care liberalii îşi vor alege preşedintele, Ludovic Orban, actualul lider al partidului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul Florin Cîţu merg "cap la cap", având amândoi aproximativ acelaşi număr de filiale care îi susţin.

19 iul. 2021, 08:53
Cum se împart filialele PNL în în confruntarea Orban-Cîţu pentru şefia partidului. Mulţi dintre „greii” partidului încă nu şi-au ales tabăra

Mai mulţi lideri de filiale PNL pe sprijinul cărora Ludovic Orban se baza au trecut în tabăra premierului Florin Cîţu şi, conform unor surse din interiorul partidului, urmează ca şi alţi „grei” ai partidului să-şi anunţe susţinerea pentru premier.

Potrivit informaţiilor publicate de News.ro, în această săptămână ar urma să intre în echipa lui Cîţu preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, si Dan Motreanu. Deocamdată, filialele PNL se împart egal intre cei doi competitori.

Filiale pro Cîţu

Cluj (Emil Boc)
Sibiu (Raluca Turcan )
Salaj ( Lucian Bode)
Suceava (Gheorghe Flutur)
Vaslui (Nelu Tătaru)
Bacau (Mircea Fechet)
Botosani (Costel Şoptică)
Neamţ(George Lazar)
Mehedinţi (Virgil Popescu)
Ilfov (Hubert Thuma)
Timis (filiala e divizata: preşedintele Alin Nica e de partea premierului, însă mulţi delegaţi sunt pro-Orban).
Maramureş (Ionel Bogdan)
Gorj (Dan Viîceanu)
Satu Mare (Adrian Cozma)
Olt (Liviu Voiculescu)
Dolj (Ştefan Stoica)
Mureş (Ciprian Dobre)

Citeşte şi: Deputatul Iulian Bulai vrea desfiinţarea MAI: „Nu se mai justifică”. Reacţia sindicatului EUROPOL: „Canicula face ravagii în rândul parlamentarilor”

Filiale pro-Orban

Alba (Mircea Hava)
Braşov (Adrian Vestea)
Buzău (Gabriel Avramescu)
Brăila (Alexandru Popa)
Teleorman (preşedintele Eugen Pîrvulescu e de partea premierului Ciţu, însă filiala e pro-Orban. Deputatul Costel Barbu, unul dintre apropiaţii lui Ludovic Orban, joacă un rol important în filială).
Iaşi (preşedintele Alexandru Muraru e în tabăra premierului, însă filiala e controlată din umbră de tandemul Costel Alexe-Mihai Chirica, pro-Orban).
Vâlcea (Cristian Buican)
Galaţi (George Stanga)
Bistriţa Năsăud (Ioan Turc)
Argeş ( Adrian Miuţescu)
Hunedoara (filiala e divizată: preşedinta Vetuţa Stănescu e de partea lui Orban, însă o facţiune controlată de Lucian Heiuş  votează cu Florin Cîţu).
Caraş Severin ( Marcel Vela)
Prahova (Iulian Dumitrescu)
Vrancea (Cătălin Toma)
Dâmboviţa (Virgil Guran)
Călăraşi (Ciprian Pandea)
Tulcea (Ştefan Ilie)

Lideri importanţi încă indecişi

1. Bihor ( Ilie Bolojan)

2. Arad (Gheorghe Falcă)

3. Giurgiu (Dan Motreanu)

4. Constanta (Bogdan Huţucă)

5. Ialomiţa (Dragos Soare)

Citeşte şi: Lovitură sub centură pentru Ludovic Orban! Șeful PNL, umilit în fața tuturor de premierul Florin Cîțu

Cum se împart filialele de sector din capitală

Sectorul 1 – preşedintele Sebastian Burduja e de partea premierului Florin Cîţu, însă restul filialei e de partea lui Orban.

Sectorul 2 – Monica Anisie – pro-Cîţu

Sectorul 3- Antonel Tanase – pro-Orban

Sectorul 4 – Pavel Popescu – pro-Cîţu

Sectorul 5- Dan Meran – pro-Orban

Sectorul 6- preşedintele Ciprian Ciucu e de partea lui Florin Cîţu, însă o parte a filialei e pro-Orban

Pentru şefia organizaţiei Bucureşti se vor confrunta Violeta Alexandru, susţinută de Ludovic Orban, şi Ciprian Ciucu, susţinut de premierul Cîţu.

Rareş Bogdan a dezvăluit detalii din strategia echipei Cîţu pentru alegerile interne din PNL

Eurodeputatul Rareş Bogdan, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, dar şi mai mulţi miniştri, între care Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu sau Sorin Cîmpeanu ar fi, conform datelor publicate de G4media.ro, printre principalii comunicatori în favoarea lui Florin Cîţu în campania pentru preşedinţia PNL.

„Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la tv, pentru a comunica, inclusiv miniştrii PNL care îl susţin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Şi aici sunt două paliere: apărarea Guvernului şi candidatura la şefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareş Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu, să fie prezenţi în prime time la televiziuni. Miniştrii care merg la 21 la tv pentru domeniile lor pot face referire şi la lupta din partid, pentru că sunteţi lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu. TREBUIE SĂ SE VADĂ CĂ SUNTEŢI O ECHIPĂ, SĂ SE VADĂ CĂ EXISTĂ UNITATE ŞI ECHIPA CÂŞTIGĂTOARE NU DIVIZEAZĂ, CA ORBAN. Când sunteţi invitaţi, spuneţi că puteţi aborda şi lupta pentru Congres, în emisiune”, se arată în strategia publicată de G4 media.

Conform documentului publicat de sursa citată, echipa premierului ar fi dispusă să folosească inclusiv „ponturi” despre„ tabăra Orban, pentru a le da in presă”.

„Vă rog să ne daţi ponturi, mie şi colegei mele, Dana Păcurar, informaţii pe care le aveţi despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperaţi. Mi le puteţi lăsa în privat, mă puteţi suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup”, ar scrie în strategie, conform sursei citate.

În replică, europarlamentarul Rareş Bogdan susţine că partidul primeşte propuneri de la „tot felul de consultanţi”, dar că „asta nu înseamnă că trebuie să le luăm pe toate în seamă”.

„Am văzut şi eu documentul, mi l-au trimis colegi de la două televiziuni şi de la două site-uri vă spun ceva: eu sunt în centrul echipei Florin Cîţu. Tot felul de consultanţi, de oameni, de analişti, de substrategi ne trimit tot felul de propuneri. Asta nu înseamnă că trebuie să le luăm pe toate în seamă. Suntem respectuoşi, le considerăm, dar asta cu antet aceea este o făcătură. (…) Sunt tot felul de echipe româneşti sat străine de consultanţi care ne trimit toate  propunerile din lume, că asta e datoria lor, să încerce să-şi găsească clienţi. Deocamdată, noi nu am adoptat şi nu am apelat la o firme de consultanţă sau la un consultant şi am lucrat cu echipele interne ale PNL, echipa secretarului general”, a declarat Rareş Bogdan la B1 Tv.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Victor Ponta: „Vom suferi cu toții. E primul an când nu cresc salariile, pensiile, alocațiile, în schimb cresc datoriile”