Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate

Au fost identificate nouă simptome date de varianta Omicron persoanelor vaccinate cu serul anti-covid. Printre acestea se numără dureri în gât, strănut şi tuse.

20 ian. 2022, 10:20
Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate

Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate. Potrivit numeroaselor studii făcute de oamenii de ştiinţă, noua tulpină a coronavirusului este mai uşoară decât varianta Delta.

Cum se manifestă varianta Omicron la persoanele vaccinate

Deşi numărul spitalizărilor s-a redus considerabil în valul 5, oamenii de ştiinţă spun că vaccinarea cu doza booster rămâne cel mai bun mijloc de protecţie împotriva virusului.

Citeşte şi Câţi copii infectaţi cu COVID-19 sunt internaţi în România. Judeţul cu cel mai mare grad de ocupare a paturilor

Un renumit profesor a dezvăluit simptomele pe care, cel mai probabil,  le prezintă persoanele vaccinate care se infectează cu varianta Omicron.

„Cele 480 de milioane de rapoarte transmise prin intermediul aplicaţiei studiului au arătat că, pe măsură ce virusul a evoluat, la fel a fost şi cu simptomele pe care le provoacă. În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră şi pierderea mirosului – precum şi cel puţin alte 20.

Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – ​​au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse, în special la persoanele care au suferit.

Provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, cum ar fi greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”,spune Tim Spector, unul dintre oamenii din spatele proiectului privind aplicaţia ZOE COVID, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Avertismentul medicului Mihai Craiu, după ce România a înregistrat aproape 17.000 de noi cazuri COVID-19 pentru a doua zi consecutiv: ”Nu vă tratați cu Azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!”

Aceasta înseamnă că cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE Covid sunt:

Rinoree (curgerea nasului)
Durere în gât
Strănut
Durere de cap
Tuse
Greaţă
Dureri musculare
Diaree
Erupţii cutanate