Cum se menține Dorel Vișan în formă la cei 86 de ani. Actorul a dezvăluit de ce este util un „șoc cu ceapă”: „Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi”

Dorel Vișan este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, însă puțină lume știe cum reușește acesta să se mențină în această formă perfectă la cei 86 de ani.

09 feb. 2024, 09:43
Cum se menține Dorel Vișan în formă la cei 86 de ani. Actorul a dezvăluit de ce este util un „șoc cu ceapă”: „Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi”
Cum se menține Dorel Vișan în formă la cei 86 de ani. Actorul a dezvăluit de ce este util un „șoc cu ceapă”: „Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi”

Cu toate nu este deloc vizibil, Dorel Vișan are nu mai puțin de 86 de ani. Marele actor urmează să împlinească în vara anului 2024 87 de ani, însă reușește să se mențină într-o formă excelentă. În cadrul podcastului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu, artistul a dezvăluit care este secretul său pentru un organism sănătos.

Citește și: Vești bune pentru locuitorii Sectorului 3! Primăria condusă de Robert Negoiță va construi un pod peste râul Dâmbovița

Întrebat fiind cât de importantă este mâncarea pentru viața și sănătoatea noastră, Dorel Vișan a răspuns:

„Este foarte mare (n.r. importanța). Feuerbach știa pentru că el cu asta se ocupa. Dar problema este așa: lumea asta nouă, și datorită lăcomiei care este tot boală spirituală, lăcomia de mâncare, lăcomia de bani, lăcomia de petreceri, iubirea de sine și multe, sunt vreo opt boli din astea… este akedia cea mai rea, și iubirea de sine. Lumea asta nouă a schimbat sistemul de alimentație al omului. Când omul a fost pus în rai, din prietenie cu Dumnezeu și din iubire, nu i-a spus: „vezi că se poate face și o tocană, nu?” I-a spus: „mănâncă semințele”. Deci toate semințele acestor pomi să fie hrana ta. Ce spunea Hipocrate? Alimentele voastre să fie medicamentele voastre, și medicamentele voastre să fie alimentele voastre. Deci medicamentul trebuie luat din aliment. Și atunci am ajuns la concluzia că eu trebuie să îmi fac singur zarzavaturile și legumele. Și atunci știu ce pun la rădăcina lor, știu când le cultiv. Mi-am făcut o seră, adică mi-am comandat o seră din Olanda, pe care am completat-o cu scule din altă parte, și a devenit o seră, cum ar zice Ștefan cel Mare, „smart”! nu? ”, a explicat Dorel Vișan.

Marele actor a dezvăluit că el cultivă legume și că este extrem de important să consumăm ceapă, deoarece reglează glicemia.

„Baza, sunt roșiile! Ardei, salată și ridichi.  Și ceapă! Ceapă, usturoi, foarte mult! Se poate, reglează glicemia. Dacă ești așa, mâncător de ceapă, să mănânci măcar de trei ori pe săptămână, nu ai probleme cu glicemia. Dacă ai probleme, trebuie să îi faci un șoc. Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi ceapă. Câte o ceapă la fiecare masă. Sau să faci un suc de ceapă, care se amestecă în proporții egale cu alcool de 50 de grade, cu țuică, de exemplu. Și iei câte o lingură dimineața. O lingură! Și aia reglează în două săptămâni, o lună”, a explicat Dorel Viașan.

Citește și: Alexia Eram, despre sacrificiul pe care l-ar face pentru iubire. La ce ar fi dispusă să renunțe și ce așteptări are de la partenerul de viață: ”În afară de trădare”