Cum se menține Sofia Vicoveanca în formă la cei 81 de ani. „Îmi gătesc zilnic, îmi fac un program, un plan”

Celebra interpretă de muzică populară a vorbit despre lucrurile pe care le face pentru a se menține în formă la vârsta de 81 de ani.

08 oct. 2022, 11:32
Cum se menține Sofia Vicoveanca în formă la cei 81 de ani. „Îmi gătesc zilnic, îmi fac un program, un plan”

Chiar dacă a ajuns la o vârstă înaintată, Sofia Vicoveanca se menține în forță și are mare grijă la ce mănâncă pentru că ține enorm de mult la sănătatea ei.

„Și ce dacă am 81 de ani? Credeți că stau să mă odihnesc toată ziua? Nicidecum! Îmi gătesc zilnic, îmi fac un program, un plan, ca să știu pe ce cărări apuc. Nu am mai pus murături anul acesta, sunt o singură gură în casă, la masă, nu mai merită să stai să faci atâtea provizii pentru iarnă.

Mănânc puțin, căci nu merg la sapă, dar am grijă să mănânc sănătos, inclusiv carne. Important este, la 81 de ani, să nu stai într-un loc, că te găsește boala!

Să ai o activitate e foarte important. Am și o mare pasiune, florile, am 124 de ghivece în casă, toată ziua le ud și am grijă de ele”, a povestit artista pentru Ego.ro.

Citește și: Sofia Vicoveanca este neobosită la cei 80 de ani ai săi. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a ajuns la muncă în Scoția: „Toată lumea mi-a urat vacanţă de vis, dar eu sunt cu traista în băţ”

Sofia Vicoveanca a vorbit și despre faptul că îi este teamă de facturile uriașe la energie din ultima vreme și despre valul de scumpiri din ultima vreme.

„Am văzut ce se întâmplă! O, Doamne! Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost.

Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață. Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi ăștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică!

Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre.

Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?”, a mai spus interpreta.

Citește și: Câţi bani cere Sofia Vicoveanca la o nuntă: „Nu este o chestie de fală”