Sofia Vicoveanca este neobosită la cei 80 de ani ai săi. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a ajuns la muncă în Scoția: „Toată lumea mi-a urat vacanţă de vis, dar eu sunt cu traista în băţ”

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai iubite voci din folclorul românesc. Artista a dezvăluit cum a călătorit până în Scoția, acolo unde a trebuit să cânte la un eveniment.

02 sept. 2022, 18:07

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Sofia Vicoveanca dă dovadă de o energie fantastică la cei 80 de ani ai săi. Weekendul trecut, artista a călătorit până în Scoţia, unde nu a fost la relaxare, ci la muncă. Doamna cântecului bucovinean a fost invitată să cânte la nunta dintre o româncă şi un indian stabiliţi în Edinburgh.

Citește și Soţul unei îndrăgite cântăreţe de muzică populară, ucis de şoferiţa beată la Iaşi. Artista, îngenunchiată de durere: „De astăzi viața mea nu va mai fi la fel…”

Mirii şi-au dorit ca la petrecerile organizate în cinstea fericitului eveniment, care au durat trei zile şi trei nopţi, să le cânte Sofia Vicoveanca, dar şi trupa Holograf.

Aşa că îndrăgita interpretă de muzică populară a trăit o experienţă de neuitat. Aeasta a făcut aproape 5.000 de kilometri, dus-întors, doar pentru a cânta câteva minute la această nuntă inedită.

„Toată lumea mi-a urat vacanţă de vis pe Facebook, dar eu sunt cu traista în băţ. Am venit aici la muncă. A fost o nuntă incredibilă! El indian, ea din Rădăuţi, în costume populare, ceva ce rar întâlneşti. Lume peste lume şi costume peste costume, ceva incredibil! Astăzi este în stil indian, eu cu Holograf venim acasă.

Pe mese au fost cozonac și dulciuri aduse din Bucovina, iar mâncarea a fost de-a lor. În prima seară a fost pe stil scoțian, la un bar, a doua seară a fost nuntă cu invitați din Bucovina şi a treia zi noi am plecat, pentru că diseară e nuntă în altă locație, în stil indian”, a declarat Sofia Vicoveanca, pentru Click.

Marea doamnă a cântecului bucovinean a mărturisit că abia așteaptă să revină acasă ca să își îngrijească florile, dar și să se întoarcă la activitățile și proiectele pe care le are planificate pentru perioada următoare.

„Am cântat de joc, am ales cu grijă toate piesele şi a fost bine. După, au venit soacra mare şi indianul la mine, probabil nu au mai văzut femeie cu glasul aşa de grav. Acum abia aştept să ajung acasă, de aici plec direct spre Bucureşti şi apoi spre Suceava, ca să îmi ud florile, că am 130 de ghivece. Apoi revin în Bucureşti, unde mai am şi alte acţiuni.”, a adăugat îndrăgita solistă de muzică populară, care la 23 septembrie aniversează 81 de ani.

Interpreta de muzică populară spune că abia aşteaptă următoarea călătorie, fiind o mare amatoare de vacanţe, mai ales exotice. După ce la începutul anului a făcut safari în Kenya, alături de fiul său, acum se gândeşte la o nouă aventură.

„S-ar părea că mai plec, că m-a întrebat băiatul meu, dar tot după Sărbătorile de iarnă. Poate mergem în Thailanda, să vedem”, a mai adăugat Sofia Vicoveanca.

Citește și Momente cumplite pentru o cântăreață de muzică populară. A fost la un pas de înec în Marea Neargă: ”A fost traumatizant pentru mine”