Cum se păstrează CORECT mâncarea în frigider

Ca să vă păstraţi sănătatea, nu aglomeraţi frigiderul şi nu puneţi pe acelaşi raft alimente crude şi gătite.

25 ian. 2016, 17:23
Cum se păstrează CORECT mâncarea în frigider

Frigiderul este locul unde păstraţi alimentele cel mai bine, dar dacă nu respectaţi câteva reguli de igienă se poate transforma într-o bombă cu germeni. Primul sfat al specialiştilor e să puneţi alimentele pe categorii şi mărime: fructe, legume, lactate, gustări. Carnea proaspătă sau crudităţile nespălate nu trebuie aşezate alături de mâncarea gătită, pentru că pot transmite bacterii şi microbi care să o contamineze, potrivit doctorulzilei.ro.

Citeşte şi De ce nu trebuie ţinute ouăle, roşiile şi pâinea în frigider

Specialiştii recomandă să aşezaţi pe rafturile superioare mâncarea gătită, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic şi crudităţile. Laptele, iaurtul şi smântâna trebuie aşezate pe rafturile superioare, iar mezelurile, brânza şi caşcavalul ţineţi-le în recipiente separate curate. Sticlele de vin începute, cutiile de suc sau ouăle se pot păstra pe uşa frigiderului.

Mai mult, trebuie să lăsaţi spaţiu în jurul alimentelor, pentru ca aerul rece să poată circula liber, răcindu-le uniform pe toate şi menţinând temperatura adecvată. Pentru a evita degradarea alimentelor, ambalaţi-le cât mai compact şi uniform.

Pentru a evita mirosurile neplăcute din frigider puteţi folosi odorizante, însă şi o lămâie tăiată în patru şi pusă pe o farfurioară e la fel de eficientă.

Citeşte şi A pus trei bureţi de vase în frigider. Când vei afla motivul, vei face şi tu la fel