Cum se poate ajunge de pe Uverturii la Casa Presei, odată cu închiderea Podului Grant. O cursă Bolt şi-a dublat preţul

Oadată cu închiderea Podului Grant de către Primăria Capitalei, traficul din zona Lujerului - Virtuţii până la Romexpo - Casa Presei este un adevărat chin, mai ales în orele de vârf, când bucureştenii merg sau se întorc de la serviciu.

16 oct. 2023, 17:07
Cum se poate ajunge de pe Uverturii la Casa Presei, odată cu închiderea Podului Grant. O cursă Bolt şi-a dublat preţul

Până la închiderea Podului Grant, o variantă foarte folosită şi foarte eficientă de a ajunge din zona Virtuţii până la Romexpo – Casa Presei era tramvaiul 41 – care este considerat metrou uşor, astfel că circulă fără să fie incomodat de trafic.

Acum, având în vedere că pe Podul Grant tramvaiul 41 circulă pe un singur sens, alternativ, acesta este mult întârziat şi, din această cauză, se şi aglomerează foarte mult la primele ore ale dimineţii, fiind un adevărat chin pentru pasageri.

Pentru cei care ar vrea să meargă cu maşina, printr-o aplicaţie de ride shareing,  o cursă Bolt pe traseul Uverturii – Casa Presei, luni dimineață costă nu mai puțin de 80 de lei, potrivit DC News. Această rută costa, când Podul Grant nu era închis, maximum 40 de lei.

Citeşte şi: Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul! ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”

O echipă STB Infrastructură a montat un macaz, care va permite circulaţia tramvaielor 41 peste pasajul Grant pe o singură linie, în sistem alternativ. Astfel, va fi menţinută deschisă legătura cartierelor Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi cu zona de nord a oraşului.

Linia 41 a fost suspendată doar sâmbătă, 14 octombrie, pentru a permite montarea pieselor de cale pentru circulaţia alternativă ulterioară a tramvaielor pe un singur fir. Pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41, sâmbătă, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus înfiinţarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcţiona între terminalele „Piaţa Presei” şi „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea.

Citeşte şi: Dosare penale pentru angajaţii CFR, printre care şi o femeie impiegat, prinşi băuţi la muncă. Doi mecanici de locomotivă, depistați drogaţi!