Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul! ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”

De regulă, turiștii sunt o mină de aur pentru orașele turistice, însă sunt anumite locuri unde autoritățile au decis să le interzică accesul. Este și cazul orașului Pomfret din Vermot, SUA, care nu mai poate fi vizitat de străini în sezonul de vârf.

16 oct. 2023, 16:05
Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul! ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”
Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul!

Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul! Autoritățile locale au decis să introducă această măsură după ce majoritatea drumurilor din oraș au fost distruse de cei care au pus piciorul în ultima perioadă acolo.

Citește și Orașul din România în care un apartament de două camere este cu 60% mai scump decât în București

Orășelul pitoresc, unde turiștilor le este interzis accesul!

Locul, celebru pentru peisajele sale absolut încântătoare, pare desprins din basme și nu este de mirare că atrage foarte mulți turiști.

Încă de la începutul lunii octombrie, peste jumătate dintre mașinile care treceau prin oraș aveau numere de înmatriculare din alte state, iar unii turiști blocau drumurile pentru a face fotografii.

Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată de 115 acri, faimoasă pentru peisajele sale pitorești care au devenit virale pe internet în urmă cu câțiva ani, este unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție.

Autoritățile locale spun că influencerii care au ajuns în orașul Pomfret nu respectau regulile și urcau în mod regulat pe o poartă tapetată cu semne “Acces interzis”.

Mai mult, aceștia instalau cabine de schimb pentru a-și etala costumele și blocau drumurile înguste cu mașinile lor. Iar pe deasupra lăsau deșeuri pe marginea drumului, spre nemulțumirea localnicilor.

“Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea. În ultimii doi ani a fost scăpat de sub control. Autobuzele de turism ’aruncau’ … oameni acolo. Au stricat drumurile, au făcut accidente”, a declarat Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor de la Artistree Community Arts Center din Pomfret, potrivit BBC.

Și asta nu e tot pentru că unii dintre localnici spun că au fost inclusiv agresați verbal de către turiști, motiv pentru care au luat atitudine.

Astfel, autoritățile locale au votat pentru a închide drumurile care duc la fermă în timpul sezonului de vârf al frunzișului de toamnă (23 septembrie – 15 octombrie) pentru nerezidenți stârnind revoltă în rândul turiștilor.

Cu toate acestea, oficialitățile speră că se vor schimba lucrurile în viitor, prin această măsură.

“Ne bucurăm să avem turiști aici, este o parte importantă a economiei Vermontului și vrem ca oamenii să se bucure de frumusețea naturală, să viziteze vânzătorii și magazinele și să se plimbe cu mașina. Cel mai important lucru este să avem respect pentru casele și proprietățile oamenilor… Vă rugăm să veniți în vizită, doar să fiți respectuoși”, a mai adăugat Deborah Goodwin.

Citește și Unde se află orașul iluminat cu oglinzi. Locuitorii nu văd soarele de pe cer luni întregi