Cum se pot vaccina anti-Covid persoanele care nu se pot deplasa

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit care ar fi varianta cea mai bună de a primi vaccinul anti-Covid pentru persoanele care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare.

18 ian. 2021, 21:08
Cum se pot vaccina anti-Covid persoanele care nu se pot deplasa

Cum se pot vaccina anti-Covid persoanele care nu se pot deplasaCum se pot vaccina anti-Covid persoanele care nu se pot deplasa.

Șeful Comitetului Național de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că o variantă analizată ar fi ca persoanele ce nu se pot deplasa la centrele de vaccinare să primească doza împreună cu persoanele eligibile din familie.

Invitat în cadrul unei dezbateri organizate de TVR și Colegiul Medicilor, la care au participat și alți 12 medici, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit și despre persoanele care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare, deși doresc să se imunizeze.

„În acest moment, există două opțiuni pe care le avem în vedere, vom stabili modalitatea optimă săptămâna aceasta”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Plecând de la tipul de vaccin în flacon multidoză, e complicat să administrăm o doză și apoi să mergem la altă persoană respectând toate condițiile de transport. Gândim săptămâna aceasta o modalitate prin care să vaccinăm și membrii familiei respective pentru a nu se pierde doze de vaccin”, a mai spus el.

Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Număr total de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate: cu o doză 233.288; cu 2 doze 1.951.

Citiți și Programare vaccinare anti-Covid. Iată care sunt pașii de urmat pentru a te programa online

Citiți și Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat

Mai multe informații găsiți pe vaccinare-covid.gov.ro.