Cum se pregăteşte Europa de Crăciunul 2013. Harta ofertelor târgurilor de Crăciun

Cei care vor să aibă anul acesta decoraţiunii în pom sau ceva delicii culinare din alte ţări pe masa de Crăciun pot pleca într-o minivacanţă la un târg organizat de Sărbători, unde tarabele sunt încărcate cu astfel de produse. Târgurile de Crăciun în Europa debutează spre sfârşitul lunii noiembrie, iar o astfel de excursie începe de la 100 de euro.

12 oct. 2013, 14:26
Cum se pregăteşte Europa de Crăciunul 2013. Harta ofertelor târgurilor de Crăciun

Cei care merg într-un târg de Crăciun în Europa se pot întoarce acasă cu delicii gastronomice specifice cinei de Crăciun, brânzeturi, prăjituri care îţi lasă apă în gură, vinuri delicioase şi globuleţe confecţionate de meşteri populari străini. Cu siguranţă, mulţi dintre turişti se vor întoarce şi cu ţinute pe care le vor purta de Crăciun sau Revelion.

Cel mai ieftin târg de Crăciun este cel de la vecinii ungari. Potrivit deeatravel.ro, un minisejur cu trei nopţi de cazare într-un hotel de patru stele, în Budapesta, costă 99 de euro de persoană. Pachetul include mic dejun, transport cu autocarul, tur de oraş şi vizitarea Pieţei de Crăciun din capitala Ungariei. Plecările spre târgul de Crăciun de la Budapesta sunt disponibile începând cu data de 21 noiembrie a acestui an. „Piata de Crăciun este organizată în inima Budapestei şi devine un mic paradis pentru cei îndrăgostiţi de obiceiurile de Crăciun, pentru pofticioşii atraşi de gastronomia tradiţională, pentru iubitorii de arta populară şi muzica folk. Mirosul de pâine proaspată, vinul fiert cu scorţişoară, bradul bogat împodobit, înălţat în mijlocul pieţei plăsmuiesc o atmosfera unică, de sărbătoare şi bucurie”, informează deeatravel.ro.

Cel mai scump city-break, dintre cele studiate de ROMÂNIATV.NET, este cel în Polonia, pentru vizitarea pieţei lui Moş Crăciun din Varşovia, care îşi va deschide porţile în ajunul sărbătorii de sfântul Nicolae. Potrivit varianttravel.ro, preţul unui pachet turistic pentru Varşovia costă 499 de euro. Pentru aceşti bani turiştii beneficiază de transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun într-un hotel de patru stele, transferuri, precum şi intrările la palatul Wilanow şi Castelul Regal.

Piaţa de Crăciun din Viena

Plecările pentru piaţa de Crăciun din Viena, Austria, se vor face începând cu data de 4 decembrie, iar un pachet turistic, potrivit varianttravel.ro, costă 425 de euro de persoană, Pachetele includ transportul cu avionul, patru nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, transferuri, tur de oraş cu autocarul şi însoţitor de grup român.

Preparate de Crăciun la Paris

Parisul îşi va încânta turiştii cu mai multe pieţe de Crăciun, toate în stil franţuzesc, toate pline de lumini şi delicii culinare specifice sărbătorii Naşterii Domnului. Preţul unui sejur la Paris pentru a vizita târgurile de Crăciun, potrivit interra.ro, costă 439 de euro de persoană, loc în cameră dublă. Preţul include transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun, în hotel de trei stele, vizitarea pieţelor de Crăciun, precum şi transferuri şi un tur de o jumătate de zi al Parisului.

Turiştii vor putea să viziteze pentru 45 de euro castelul Versailles, pentru 25 de euro muzeul Luvru, iar pentru 13 euro se vor putea bucura de o croazieră pe Sena.

Cum se pregătesc italienii de Crăciun

Cel mai mare târg de Crăciun din Italia se desfăşoară an de an la Roma, în piaţa Piaza Navona. „Datorita istoriei bogate, a celor trei splendide fântâni din piaţă şi a arhitecturii romane, Piaza Navona este locul ideal pentru a intra în atmosfera sărbatorilor de iarnă şi a magiei Crăciunului. Acici se găsesc jucării, figurine, cadouri pentru cei dragi, dulciuri de sezon: biscuiţi, castane coapte, mere coapte caramelizate, celebra nuga cu migdale şi miere, tradiţionalul tort italian !panettone” sunt ingredientele necesare pentru o atmosferă de poveste”, informează varianttravel.ro.

Un pachet turistic pentru târgul de Crăciun din Roma costă 370 de euro de persoană. Pentru preţul plătit turistul va beneficia de transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun în hotel de patru stele, transferuri şi tur de oraş cu însoţitor de grup.

Târg de Crăciun la Praga

Cele mai mari pieţe de Crăciun din Paraga se află în Old Town Square şi în Piaţa Wenceslas. În aceste pieţe se găsesc o sumedenie de produse de sezon: jucării din lemn, bijuterii lucrate manual, lumânări parfumate, ornamente de Crăciun, halbe de bere din ceramică, pălarii, marionete.

„De asemenea, turiştii pot încerca mâncăruri tradiţionale şi băuturi de sezon: porumb, cârnaţi, vanocka (cozonac tradiţional), vin fiert, punch, grog, lichior cald făcut din miere”, informează komsitravel.ro.

Un pachet turistic la această agenţie turistică costă 299 de euro, iar pachetul include transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun în hotel de trei stele, tur de oraş cu ghid vorbitor de română, precum şi transferuri.