Cum se prepară ceaiul care te scapă de răceală și de temperatură. Lidia Fecioru dezvăluie secretul pe care ar trebui să îl știe oricine

Brusturele este o planta ierboasă a cărei rădăcină se folosește în scop medicinal pentru a trata o diverse afecțiuni. Are foarte multe beneficii și o puteți consuma pe post de ceai.

12 iun. 2022, 15:42
Cum se prepară ceaiul care te scapă de răceală și de temperatură. Lidia Fecioru dezvăluie secretul pe care ar trebui să îl știe oricine

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, care sunt beneficiile uimitoare ale ceaiului de brusture și cum îl preparați.

În primul rând, ceaiul de brusture vă poate scăpa de răceală și de temperatură. Se bea dimineața, pe stomacul gol, recomandă Lidia Fecioru.

„Acum este perioada brusturelui. Important este să nu culegem planta mare, ci să luăm rădăcinile plantelor mici pentru a face acest ceai. Pentru prepararea lui trebuie să folosim rădăcina proaspătă, nu cea bătrână.

Este foarte bună pentru tot ce înseamnă parte reumatică, osteoporoză, pentru cei care sunt purtători de virus hepatic sau în urma accidentelor vasculare.

Se ia rădăcina, se spală, se usucă şi se toacă mărunt, mărunt. Se pune o lingură la două pahare de apă. O lingură de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute la foc mic şi se lasă două ore la infuzat.

Acest ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Ceaiul este preluat imediat de către sânge. Bem toată cantitatea de ceai în ziua respectivă. După ce fierbe, mai rămân în jur de 300 de ml.

Acest ceai de brusture îl puteam face oricând. Este bun şi atunci când avem temperatură. Ne scade şi temperatura şi ne trece şi răceala.”, a spus Lidia Fecioru.

Citește și Lidia Fecioru: Cum vindeci karma familiei. Este ca un blestem. Nimic nu e întâmplător

Citește și Lidia Fecioru: „Se bea dimineaţa înainte de masă”. Ceaiul care ajută la întinerirea organismului