Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt. Are voie personalul magazinelor să îți verifice geanta?

Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt. Clienții s-au confruntat deseori cu situații neplăcute din cauza paznicilor, care făceau verificări în gențile lor, pentru a vedea dacă nu a fost ceva furat. Ei bine, puțină lume știe că acest lucru este interzis.

03 mart. 2024, 09:01
Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt. Are voie personalul magazinelor să îți verifice geanta?
Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt

Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt. Pentru a preveni un furt, angajații urmăresc adesea îndeaproape comportamentul clienților, iar suspecții sunt rugați să se supună unei verificări a genții. Mulți oameni nu știu că, în cele mai multe cazuri, personalul nu are voie să facă acest lucru, scrie echo24.de.

Cum se procedează în cazul unei suspiciuni de furt

Potrivit centrului de consiliere pentru consumatori, în principiu se aplică următoarele: „O privire în geanta dumneavoastră fără nicio suspiciune concretă de furt reprezintă o încălcare ilegală a drepturilor dumneavoastră personale”. Chiar dacă în supermarketul respectiv există un afiș care indică faptul că se efectuează verificări ale genților, clienții nu sunt obligați să se conformeze unor astfel de solicitări. Ei pot fi reținuți și percheziționați doar de către polițiști.

Pentru a preveni furturile, unele supermarketuri cer clienților să predea geanta sau rucsacul la intrare. Acest lucru este permis numai dacă acestea pot fi păzite sau plasate într-un dulap. Kaufland și Lidl au comentat, de asemenea, utilizarea genților personale. În afară de aceasta, există și alte lucruri care pot face ca clienții să fie pasibili de urmărire penală fără să știe atunci când fac cumpărături.

Citește și: Se fură seifuri în România. După cazul ofiţerului SRI din Voluntari, un alt jaf similar în Sectorul 4. Metoda bizară a furtului

Lidl a montat sisteme antifurt pe pachetele cu cârnați de Pleșcoi

Pe modelul caşcavalului închis în cutii de siguranţă şi al salamului de Sibiu cu sistem antifurt din marile supermarketuri, Lidl recurge la acest tip de măsuri antifurt. Pachete cu carnați de Pleșcoi au primit sisteme antifurt în magazinele Lidl. Un client a fotografiat astfel de produse si a postate imaginea pe Facebook.

Lidl a pregătit noi oferte pentru clienți. Pe rafturile renumitului supermarket se vor găsi de luni, 5 februarie 2024, noi produse cu prețuri mai mici decât de obicei. De asemenea, în perioada 5 – 11 februarie este săptămâna italiană la Lidl. Anumite alimente au stocuri limitate, așa că trebuie să profitați de costul lor mai scăzut.