Cum se vede căsnicia după divorţ. Ei ar mai vrea, ele nu prea

Un studiu realizat în Marea Britanie a scos la iveală faptul că divorţul îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei în ceea ce priveşte felul în care privesc posibilitatea de a-şi reface vieţile.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 18:27
Cum se vede căsnicia după divorţ. Ei ar mai vrea, ele nu prea

Contrar aşteptărilor şi bancurilor, după divorţ bărbaţii sunt mai dispuşi decât femeile să încerce încă o dată. De două ori mai dispuşi, ca să fim exacţi.

Potrivit unui studiu britanic recent, citat de Daily Mail, 47 la sută dintre bărbaţii divorţaţi ar dori să se recăsătorească, în timp ce doar 20 la sută dintre femei se arate dispuse la o nouă încercare de acest gen.

Dintre aceştia, unii sunt dispuşi să apeleze la specialişti pentru a nu da din nou greş. Culmea, tot bărbaţii sunt cei mai maleabili în acest sens. 42% dintre cei dispuşi la o nouă căsnicie ar plăti un consilier matrimonial care să-i ajute să se pregătească mai bine pentru întâlniri, pentru a avea şanse mai mari de reuşită. Şi anume, ei ar fi dispuşi să înveţe cum să se îmbrace mai bine, să îşi pună în valoare aspectul fizic, să facă conversaţie verbal şi non-verbal pentru a cuceri o doamnă. În schimb, doar 20% dintre femeile care nu ar zice nu unei noi căsnicii ar apela la asemenea servicii.

Puţin peste o treime din bărbaţii divorţaţi au declarat că, după separare şi-au creat profiluri pe site-uri matrimoniale, în timp ce doar 19% dintre femei au apelat la asemenea servicii.