Cum se vede o alianţă PDL-PSD: Ponta e „traumatizat”, pedeliştii nu o agreează „în fibra” lor

Atât democrat-liberalii, cât şi social-democraţii resping ipoteza lansată recent de Sebastian Lăzăroiu cum că în 2013 la putere va fi o coaliţie PDL-PSD.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 19:10
Cum se vede o alianţă PDL-PSD: Ponta e „traumatizat”, pedeliştii nu o agreează „în fibra” lor

Preşedintele PSD Victor Ponta susţine că o guvernare a social-democraţilor alături de PDL sună improbabil, întrucât o astfel de construcţie politică a mai existat, iar nereuşita ei a fost o experienţă „traumatizantă”.

„Imposibilă, şi vă spun şi de ce. Avem o experienţă recentă, care a început în decembrie 2008 şi s-a încheiat în septembrie 2009, de-abia au trecut doi ani. O experienţă traumatizantă pentru PSD şi cred că în general pentru scena politică, nu am auzit pe cineva – analişti, oameni obişnuiţi – care să spună că a fost un lucru bun. Prima dată ai voie să greşeşti, am încercat, am fost cei din PSD şi PDL care am mers să încercăm această mare coaliţie. A fost un lucru care nu a funcţionat şi nu va funcţiona, motiv pentru care nimeni, nici din PSD, nici din PNL nu-şi mai doreşte o alianţă cu Traian Băsescu şi cu PDL”, a declarat miercuri seară Victor Ponta.

Nici din tabăra democrat-liberală ideea lui Lăzăroiu nu pare a avea prea mult suport. Cezar Preda, deputat PDL de Buzău afirmă că Lăzăroiu face astfel de afirmaţii pentru a mai slăbi unitatea USL.

„Domnul Lăzăroiu, intrat în politică de foarte puţin timp confundă aceste analize, pînă la urmă inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu, iar incompatibilitatea noastră cu PSD este majoră. Şi aşa în 2009 ne-au forţat anumiţi lideri de la Bucureşti să facem această înţelegere cu PSD. PDL în fibra lui nu agreează aşa ceva. Nu văd în următoarea perioadă o asemenea construcţie, nu în următorii cinci ani. Se fac aceste afirmaţii pentru a mai slăbi unitatea USL şi din cu totul alte motive, dar nerealiste. Nu cred în asemenea scenarii şi în general nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu”, a declarat, miercuri, Cezar Preda, citat de Mediafax.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la RFI, că USL va înregistra o scădere continuă în sondaje şi se va rupe înainte de alegeri, el adăugând că în 2013 la putere va fi o coaliţie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

Întrebat dacă PDL ar trebui să-şi îndrepte din nou atenţia către liberali, Lăzăroiu a spus, potrivit RFI, că vede mai degrabă o coaliţie cu PSD decât una cu PNL.