Cum și-a descoperit Cătălina Ponor pasiunea pentru bârnă. ”Am venit cu două medalii acasă”

Cătălina Ponor este una dintre cele mai talentate gimnaste pe care le-a avut România. Aceasta și-a deschis sufletul și a vorbit despre experiențele care i-au marcat viața, aceasta este cunoscută pentru faptul că acordă rar interviuri.

07 mai 2021, 12:26
Cum și-a descoperit Cătălina Ponor pasiunea pentru bârnă. ”Am venit cu două medalii acasă”

Cum și-a descoperit Cătălina Ponor pasiunea pentru bârnă. Gimnasta a povestit cum a descoperit pasiunea pentru bârnă, totul a început când bunicul său i-a adus un lemn lung, lat, ca o băncuță. Lemnul a fost așezat pe două taburete pe care se urca și putea exersa în voie.

„Îmi doream un paralel în casă, în apartament. I-am spus de foarte multe ori asta bunicului meu, care muncea în construcții. Bunicul mi-a spus – n-am cum să-ți aduc un paralel, pentru că este mare, nu am unde să îl bag și trebuie să ai loc să sari. Eu i-am spus – îl pui pe balcon. Cum să îl pun pe balcon, mi-a zis, unde faci aterizările, în afara balconului? Noi stăteam la etajul trei (…) Și m-am trezit într-o zi cu bunicul la ușă, care mi-a adus, pur și simplu, un lemn lung. A zis – ți-am adus o bârnă. Dar era un lemn mai lat, ca o băncuță, mai lat de 10 cm și de vreo 3 metri. I-am spus că nu am ce să fac cu el, nu e înalt ca o bârnă. Nu-i nicio problemă, punem lemnul pe două taburete și te urci și faci ce vrei tu. Și de aici a venit pasiunea pentru bârnă”, a povestit Cătălina Ponor într-un interviu exclusiv pentru Click!

Citește și: Simona Halep și Toni Iuruc, decizie radicală! Unde vor locui cei doi începând din această vară

Cătălina Ponor are aproape 20 de ani în sala de gimnastică și este renumită pentru că a participat la trei ediții a Jocurilor Olimpice ( Atena 2004, Londra 2012 și Rio 2016). Prima dată s-a retras din activitatea competițională în anu 2007, însă a revenit după o pauză de patru ani. În anul 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, devenind prima gimnastă din România care a urcat pe podiumul olimpic la 25 de ani fără câteva zile. După Londra, s-a retras din nou din activitatea competițională.

„Nu mai făcuse nimeni o revenire la 23 de ani. Eu reveneam când altele se lăsau. A fost o revenire destul de grea. Și totuși am venit cu două medalii acasă, argint la sol și locul 3 cu echipa (…)”, spune Cătălina Ponor.

Cum și-a descoperit Cătălina Ponor pasiunea pentru bârnă. Sportiva și-a reluat antrenamentele pentru a doua oară în 2015, iar un an mai târziu a făcut parte din echipa feminină de gimnastică a României care a participat la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. S-a clasat pe locul 7, iar conform regulamentului Federației Internaționale de specialitate forurile naționale ale țărilor clasate pe locurile 5-8 și-au câștigat dreptul de a delega o sportivă care să concureze în competiția individuală la Rio. Federația Română de Gimnastică a desemnat-o pe Cătălina Ponor să reprezinte România.

”E greu să ai tabela în față să vezi că ești pe locul 3, după care, la două minute să vezi că ești pe locul patru.(…) Când am plecat din sala de concurs și m-am dus în sala de antrenament, pentru că trebuia să mă pregătesc pentru finala de la sol, m-am așezat într-un colț și am început să plâng de bubuia solul sub mine. Domnul Belu a venit să mă încurajeze să merg mai departe, iar eu i-am spus că nu vreau să mai concurez.(…) Și am auzit-o pe doamna Mariana din colțul celălalt al sălii care mi-a spus să nu mai fac „ponorisme” în sală și, ori să mă duc la sol și să dau tot ce pot, ori dacă nu, să-mi iau bilet la primul avion și să mă duc acasă. (…) Atunci mi s-au uscat lacrimile și m-am dus direct în sala de concurs” , a povestit Cătălina Ponor.

Citește și: S-a aflat adevăratul motiv pentru care Florin Pastramă a plecat de acasă. Prima reacţie a lui Brigitte Sfăt