Cum şi-a pus Băsescu ţara-n cap. GREŞELILE preşedintelui

Analiştii politici consideră că, în ultima perioadă, preşedintele Traian Băsescu a comis o serie continuă de gafe. Printre erori, spun analiştii contactaţi de România TV, se numără şi lipsa unei reacţii faţă protestele din stradă. "În momentul de faţă preferă să aştepte venirea viscolului decât să reacţioneze", comentează Cristian Pârvulescu.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 11:15
Cum şi-a pus Băsescu ţara-n cap. GREŞELILE preşedintelui

Atacul împotriva lui Raed Arafat, retragerea Legii sănătăţii şi lipsa unei reacţii la protestele din stradă. Toate aceste greşeli îi pot fi imputate lui Traian Băsescu în ultimele două săptămâni, consideră analiştii politici, care consideră că şeful statului a făcut erori permanente de comunicare.

Prima eroare a fost atacul la medicul Raed Arafat, a cărui popularitate în rândul românilor preşedintele a subestimat-o grav.

„Eşecul lui Traian Băsescu a fost atacul împotriva lui Raed Arafat în condiţiile în care acesta era foarte popular. A fost o reacţie spontană, dar care pleca de la o nedreptate. Revenirea lui Raed Arafat nu a reparat lucrurile şi nu avea cum să le repare”, a declarat Cristian Pârvulescu, pentru România TV.

A doua eroare este, în opinia lui Bogdan Teodorescu, retragerea proiectului Legii sănătăţii.

„Ca urmare a presiunii străzii a retras legea, demonstrând astfel că această lege nu e atât de importantă pentru domnia sa. A retras-o după câteva zile de demonstraţii importante, dar nu devastatoare”, spune Teodorescu.

Seria erorilor a continuat şi cu alţi paşi greşiţi: l-a repus în funcţie pe Raed Arafat după criticile dure din ultima perioadă.

Şi lipsa unei reacţii pe tema protestelor a fost o mişcare greşită din punct de vedere al comunicării. „A bravat şi nu a ştiut să revină. Nu şi-a cerut niciodată scuze, iar în momentul de faţă preferă să aştepte venirea viscolului decât să reacţioneze, sperând că în felul acesta lucrurile se vor temporiza”, crede Pârvulescu.

La erorile preşedintelui, s-au adăugat cele făcute de către PDL. Partidul de guvernământ a făcut târziu pasul spre dialog şi s-a folosit de un personaj lipsit de popularitate pentru a-l conduce: ministrul Teodor Baconschi.