Cum şi-a schimbat „Obelix” soarta şi ce clan din Rusia îl dirijează GALERIE FOTO

În preajma starului francez Gerard Depardieu se află oameni apropiaţi fostei nomenclaturi sovietice. Acum, datorită lui "Obelix", aceştia fac "business".

RomaniaTV.net
10 mai 2013, 11:35

Paşaportul rusesc primit la Soci din „mâinile prietenului Putin”, o casă şi o vilă în curs de construcţie la Moscova, apartamente de lux primite în dar de la alt „prieten”, preşedintele cecen Ramzan Kadârov, perspectivele realizării unui „mare film” în Cecenia, deschiderea unui restaurant la Saransk, capitala regiunii ruse Mordovia – acestea sunt doar câteva dintre ultimele evenimente legate de numele lui Depardieu, scrie cotidianul italian Il Giornale, preluat de Inopressa.ru şi citat de Agerpres. În acelaşi timp, Il Giornale aminteşte că la închisoarea din Saransk stă în detenţie una dintre membrele trupei rock Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova.

Rusia este „noua soartă” a lui Gerard Depardieu, care a fugit de impozitele franceze şi s-a pomenit în braţele „măreţei democraţii ruse”. Acum, inimii sale îi sunt dragi pădurile de mesteceni, simbolul poetic al Rusiei, ţară în care „nu există meschinărie, ci doar sentimente mari”, ţară în care „nu te simţi niciodată singur”, după cum scria Depardieu într-o scrisoare adresată mass-media ruseşti.

De altfel, Depardieu nici nu se poate simţi singur: el se află în anturajul „clanului rus”, de reprezentanţii căruia el este legat nu doar în plan profesional. În acest sens, Il Giornale menţionează două nume necunoscute publicului larg, dar care îi asigură actorului accesul la Kremlin şi în domenii apropiate de acesta. Primul este Arnaud Frilly, francez de origine rusă, producător, agent şi prieten al lui Depardieu de peste 15 ani. Frilly este specializat în producţii de filme pe teritoriul fostelor republici sovietice, este apropiat de mulţi reprezentanţi ai unor familii din nomenclatura sovietică, care fac parte din cercul de apropiaţi ai preşedintelui rus.

Prietenia şi businessul îl leagă pe Depardieu şi de altă persoană, ieşită în mod extrem de oportun în calea sa. Este vorba despre Nikolai Borodacev, directorul Gosfilmfond – organismul care gestionează Arhivele centrale de film din Rusia – de aceeaşi vârstă cu actorul francez şi vecin cu el la vila din Domodedovo. Depardieu şi Borodacev s-au cunoscut în 2010 prin Frilly, iar de atunci acest „trio” este de nedespărţit.

Citeşte şi: Gerard Depardieu oferă Rusiei reşedinţa sa pariziană de 50 de milioane de euro

Tocmai Nikolai Borodacev a fost cel care a corectat scrisoarea oficială în care Depardieu solicita cetăţenie rusă. Tot Borodacev i-a prezentat actorului francez realitatea rusă, inclusiv patria sa Mordovia, unde Depardieu vrea să-şi deschidă o fabrică de dulciuri. La rândul său, Nikolai se va ocupa de vânzarea în Rusia a vinurilor produse de actor.

Filmul, businessul, prietenia – „o împletire ideală în Rusia democratică, punctează publicaţia italiană.