Anchetă după apariţia unei filmări cu un copil terorizat şi ameninţat cu un băţ de un bărbat costumat în Moş Nicolae. IMAGINI ŞOCANTE

Anchetă de amploare la Direcţia Copilului, după ce un copil de aproximativ 5 ani din comuna Bistrița Bârgăului a fost terorizat, ameninţat şi umilit de un bărbat costumat în Moş Nicolae. Copilul a fost pus să stea în genunchi, lângă un perete, ameninţat şi pus să promită că nu mai scrie cu creioanele pe pereții grădiniței. Bărbatul l-a și atins cu ciomagul pe copil, spre amuzamentul mamei, care a aprobat toată scena. La vederea înregistrării, tatăl copilului a sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului. 

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 10:52

UPDATE: Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud s-au autosesizat în cazul copilului terorizat şi ameninţat cu un băţ de un bărbat costumat în Moş Crăciun şi a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Mama micuţului spune că a vrut doar să-l sperie puţin, dar susţine că nu l-a maltratat.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud au anunţat, vineri, că s-au autosesizat în cazul copilului terorizat şi ameninţat cu un băţ de un bărbat costumat în Moş Crăciun şi au identificat persoanele care apar în înregistrarea pe care au primit-o de la autorităţile din Constanţa.


UPDATE: Femeia se apără pentru prima oară și recunoaște că a greșit, iar intenția ei nu a fost nicio clipă să îi facă rău băiatului. În apărarea femeii a vorbit și bunica băiatului.

„Am vrut să îl speriu puțin de Moș. A primit și cadouri. Nu cred că în filmarea aia s-a văzut că l-a snopit în bătaie Moșu’. Recunosc, ca mamă am greșit puțin. Îl cresc singură. Așa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greșit.

E copilul meu și mă doare sufletul. Nu îl maltratez, e sufletul meu. Poate am exagerat puțin, dar nu l-am maltratat sau bătut niciodată”, a mărturisit printre lacrimi mama băiețelului, notează ziarul Libertatea.

Momentul în care copilul copilul de 5 ani stă în genunchi şi plânge în faţa bărbatului deghizat în Moş Nicolae ar fi fost filmat cu telefonul într-o comună de pe Valea Bârgăului, potrivit bistriteanul.ro. Apoi, mama băiatului i-a trimis înregistrarea tatălui copilului, care este stabilit în județul Constanța.

În imagini se observă că în încăpere se află și mama copilului, care îi cere băiețelului să îi promită moșului deghizat că va fi cuminte, dar și un alt minor, o fată, care este pusă să stea în genunchi în fața bărbatului și să rostească o rugăciune.

 

La vizionarea filmului, tatăl copilului s-a îngrozit. Bărbatul a depus plângere la Direcția pentru Protecția Copilului din Constanța, care mai apoi a luat legătura cu colegii de la Bistrița-Năsăud. 

„Am văzut și noi filmulețul. Se pare că tatăl locuiește în județul Constanța și la vizionarea filmului a sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Constanța, care mai apoi a luat legătura cu noi. Tatăl ar fi trimis bani mamei pentru a-i face o bucurie copilului. Așa ceva nu se face nici măcar de Moș Nicolae. Copilul a fost abuzat și i s-au încălcat mai multe drepturi”, a declarat Teodor Sângeorzan, din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, pentru Bistrițeanul.ro.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud s-a autosesizat după vizionarea materialului video. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Crina Sîrb, citat de TVR, polițiștii au reușit să îl identifice pe cel care apare costumat în Moș Nicolae, în persoana unui bărbat de 40 ani din comuna Bistrița Bârgăului, și pe mama copilului, o femeie de 31 ani din aceeași localitate. În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

De asemenea, polițiștii au sesizat la rândul lor Protecția Copilului și au cerut acordarea de asistență psihologică băiețelului de 5 ani.