Cum şi-au ales numele companiile celebre din lume. Veţi fi surprinşi cum s-a ajuns la Google, Pepsi, Yahoo sau IKEA

Numele unor companii celebre precum Google, Yahoo, Pepsi sau IKEA sunt cunoscute oricui, dar nu mulți sunt cei care știu care este, de fapt, adevărata proveniență a acestora.

17 ian. 2017, 15:06
Cum şi-au ales numele companiile celebre din lume. Veţi fi surprinşi cum s-a ajuns la Google, Pepsi, Yahoo sau IKEA

Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic „googol”, ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol â10 la puterea 100).

Yahoo – Este un acronim pentru „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”-Încă un oracol servil ierharhic– dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea „Călătoriile lui Guliver” a lui Jonathan Swift.

Pepsi – Inițial, sucul se numea „Brad’s Drink” în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola datorită cuvântului „dyspepsia”, ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credinţa fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Oracle – Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Skype – Numele original „Sky Peer-to-peer” (Cer de la persoană-la-persoană) a fost redus la „Skyper”, iar ulterior, creatorii au renunțat la „r”-ul de la sfârșit.

Aflați amănunte de pe stiridinlume.ro