Cum și-au făcut apariția în Parlament parlamentarii AUR. Diana Şoşoacă fără mască, George Simion cu o altfel de mască

Camera Deputaţilor şi Senatul s-a reunit luni în şedinţă, începând cu ora 12.00, pentru ca noi parlamentari să depună jurământul. Nici de data această, parlamentarii AUR nu au vrut să respecte cu toţii regulile anti-COVID-19.

21 dec. 2020, 11:25
Cum și-au făcut apariția în Parlament parlamentarii AUR. Diana Şoşoacă fără mască, George Simion cu o altfel de mască

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit luni în şedinţe separate de deschidere, la convocarea preşedintelui Klaus Iohannis. Cum masca este obligatorie în România pentru a limita răspîndirea COVID-19, şi parlamentarii AUR s-au conformat. Dar nu toţi. Unii au ales să poarte o mască transparentă. Printre ei şi liderul AUR George Simion.

George Simion
Sursa foto: INQUAM Photos

Întrebat de reporterii Digi 24 dacă a avut probleme să intre cu această mască în Parlament, liderul AUR George Simion a răspuns: „este foarte regulamentară, ea este conformă”.

„Domnul Ciolacu a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similară”, a adăugat George Simion.

Citeşte şi: Noul Parlament este convocat astăzi la prânz. Câţi parlamentari vot avea PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR

Sentorul Diana Şoşoacă, tot de la AUR, a venit la Parlament fără mască de protecţie, ea anunţând că are scutire medicală.

Diana Șoșoacă nu s-a putut abţine şi a făcut şi un LIVE pe Facebook în care a spus că Parlamentul nu este „groapa cu lei, ci groapa cu hiene” și că a primit la început de mandat un laptop, un set cu pix și stilou „foarte elegant”.

„Suntem în plen, în Senatul României. Așa cum am promis, o să vedeți tot ce este aici. Hai să vă arăt un pic sala. Pe noi ne-au pus între PSD și PNL. Se păstrează câte un loc liber între parlamentari pentru a se respecta regulile. Interesant. Când intri, trebuie să semnezi condica, nu se mai strigă catalogul”, a spus Diana Șoșoacă.

Diana Şoşoacă, fără mască la Parlament
Sursa foto: Mediafax

Nici Lucian Feodorov, deputat AUR care a prezidat prima şedinţă a Camerei Deputaţilor, el fiind decanul de vârstă, nu a respectat regulile anti-COVID-19. După intonarea imnului, la citirea regulamnetului Camerei, şi-a tras masca sub bărbie.

 

Premierul Nicolae Ciucă, apel la populaţie înainte de Crăciun: „Îi îndemn pe români să respecte regulile”

Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, a lansat un apel înainte de sărbători, prin care le cere românilor să respecte regulile de distanțare, astfel încât noul coronavirus să nu se propage.

Mesajul de Crăciun transmis românilor de premierul interimar Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe aceştia să aibă încredere în autorităţi şi să facă un efort pentru a respecta regulile transmise de autorităţi, în aşteptarea campaniei de vaccinare, care va începe în România pe 27 decembrie.

„Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare începând cu 27 decembrie. Îi îndemn pe toți cetățenii să aibă încredere în instituțiile statului.

Transmit un mesaj cât se poate de simplu. Știu cât de greu este pentru noi să nu celebrăm Crăciunul alături de cei dragi. Îi îndemn pe români să respecte regulile astfel încât să finalizăm tot ce am putut noi să identificăm și să fim eficienți în campania de combatere a pandemiei”, a spus Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, citat de Agerpres.