Cum şi-au pierdut averile MILIARDARII ROMÂNI şi ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Oamenii de afaceri care au ţinut ani de-a rândul capul de afiş în topul celor mai bogaţi români s-au ales, în ultima vreme, cu procese penale grele, iar averile le-au fost puse sub sechestru. De teamă să nu îşi piardă banii, unii şi-au trecut bunurile pe numele soţiilor sau ale copiilor. Alţii nu au rezistat presiunilor şi şi-au pus capăt zilelor.

21 iun. 2014, 14:54
Cum şi-au pierdut averile MILIARDARII ROMÂNI şi ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Cel mai recent caz este al lui Ilie Vonica, om de afaceri din Sibiu, cercetat într-un dosar cu reţete false. Nu a mai suportat gândul că el şi soţia lui, arestată pentru trafic de medicamente oncologice, şi-ar putea petrece ani buni după gratii şi a decis să încheie socotelile cu viaţa. Mai întâi şi-a pus însă la adăpost averea. Potrivit unor surse judiciare, înainte să se sinucidă, miliardarul ar fi lăsat gestionarea afacerilor pe umerii fiicei sale. Familia Vonica ocupă locul 35 în clasamentul Forbes 500 Miliardari, cu o avere estimată la 95 de milioane de euro. Medic de profesie, Ilie Vonica a fost unul dintre cei mai mari jucători din industria privată de sănătate.

CITEŞTE ŞI Soţia milionarului din Sibiu care s-a sinucis, eliberată. Ioana Vonica va merge la înmormântarea soţulului ei

Potrivit Forbes, Dan Adamescu, este al doilea bogat al României, cu o avere estimată la peste 900 de milioane de euro. Şi el are mari probleme cu legea. Miliardarul a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a mituit judecători cu zeci de mii de euro ca să-l ajute în afacerile ilegale. Adamescu are afaceri, împreună cu familia, în domeniul hotelier, al asigurărilor, dar şi în domeniul construcţiilor şi mass-media.

Un alt miliardar certat cu legea este Ioan Niculae, patronul grupului Interagro. El are o avere estimată la 1,7 miliarde de euro. Magnatul este cercetat pentru complot şi subminarea economiei în dosarul Romgaz, astfel că vilele, apartamentele, banii din conturi şi acţiunile de la zeci de firme sunt de doi ani sub sechestru.

Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ, a fost trimis în judecată după ce a cerut mită un milion de euro de la un om de afaceri, ca să îl ajute să câştige un litigiu comercial. Vlasov este arestat la domiciliu, într-un palat de sute de mii de euro, cu piscină şi jacuzzi în interior, mobilier de lux şi o curte impresionantă. În ultima declaraţie de avere, împăratul Vlasov se lăuda că are bijuterii şi tablouri în valoare de 1 milion de euro, trei bolizi de lux, vilă, apartament, spaţii comerciale şi bani în conturi.

VEZI ŞI Cea mai luxoasă PUŞCĂRIE din România. Mihail Vlasov stă într-un PALAT cu valeţi şi servitori

Dinu Patriciu a căzut pe locul 17 în topul celor mai bogaţi români, după o serie de procese şi datorii de aproximativ 100 de milioane de euro. Averea care l-a ţinut ani la rând în topul bogaţilor a scăzut de la 2,3 miliarde de euro la 191 de milioane de euro. Iar suma s-ar putea înjumătăţi, pentru că Patriciu se află în proces de partaj cu fosta soţie. Mai mult, el este dat în urmărire în toată Europa! Asta după ce o bancă din România a cerut judecătorilor să emită o somaţie europeană de plată. Dacă instanţa va fi de acord cu cererea băncii, toate bunurile lui Patriciu din ţările Europei pot fi executate silit până ce banca îşi va recupera împrumutului de 20 de milioane de euro.

Cel mai răsunător caz de suicid al unui miliardar a avut loc în 2004. Mihail Erbaşu, care avea afaceri în domeniul construcţiilor civile şi industriale, a fost găsit mort în piscina vilei sale. Moartea lui Erbaşu a venit la scurt timp după ce presa a scris că afacerile lui sunt în pragul falimentului. De altfel, el se afla pe lista datornicilor cu 8,3 miliarde de lei.