Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate. Mihaela Bilic ne spune la ce trebuie să fim atenţi: „Aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin”

Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum ar trebui să fie o pâine bună şi la ce ar trebui să fim atenți atunci când o cumpărăm.

03 oct. 2022, 20:43
Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate. Mihaela Bilic ne spune la ce trebuie să fim atenţi: „Aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin”
Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate

Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate. „Ce înseamnă pâine cu etichetă curată?

La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască. Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice.

Citeşte şi: Fructele care nu îngraşă. Mihaela Bilic: „Se coc toamna târziu, sunt zemoase şi un pic amărui”

Cum ştim dacă o pâine este sănătoasă şi de calitate

O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală. O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului. Cum arată o etichetă curată?Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe.Agentul de creștere este maiaua, iar etichetarea pentru o maia lichidă activă trebuie să fie formată din 3 cuvinte: făină, apă, cultură starter. Atenție, există și pâine “preparată” cu maia, în acest caz agentul de creștere este de fapt drojdia, în amestec cu maia uscată și inactivă.Timpul de dospire este de 48-72 ore, interval necesar pentru fermentația lactică care ajută la predigestia glutenului și neutralizează o parte din fitații din făină (substanțe care blochează absorția de minerale din cereale).O pâine buna are gust ușor acid, un miez aerat și o consistență elastică. O pâine cu etichetă curată este mai hrănitoare, mai ușor de digerat și are un indice glicemic mai mic. Și chiar dacă prețul este mai mare, merită, e o investiție în sănătatea voastră!

„, este mesajul scris de Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.