Cum sunt echipate vacile din cel mai friguros sat din lume. Nu o să îți vină să crezi

În satul cunoscut după numele ”Polul Frigului”, fiind cel mai rece sat locuit de planetă, cetățenii trebuie să găsească măsuri inedite pentru a-și putea crește animalele.

27 ian. 2021, 11:28
Cum sunt echipate vacile din cel mai friguros sat din lume. Nu o să îți vină să crezi

Cum sunt echipate vacile din cel mai friguros sat din lume. Un videoclip filmat în cel mai rece sat din lume arată cum sunt echipate vacile pentru a putea fi multe. Acestea poartă blănuri sau chiar sutiene căptușite cu lână atunci când termometrele înregistrează temperaturi siberiene, conform DAILY MAIL.

Citește și: Disney elimină Peter Pan, Dumbo şi Pisicile Aristocrate din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

Un fermier local, în vârstă de 70 de ani, își îmbracă vacile imediat ce încep temperaturile de iarnă pentru ca acestea să nu înghețe de frig. Nikolay Atlasov își îmbracă turma de vaci cu sutiene triunghiulare, acestea sunt legate cu bretele lungi, două în jurul corpului și una sub coadă.

Satul Oymyakon, din regiunea rusă Yakutia, înregistrează zilnic temperaturi reci care ajung și la – 45 de grade Celsius, iar în zilele extrem de friguroase chiar și la -60 de grade.

Localnicii spun că sutienele sunt fabricate din blană de oaie sau de iepure, de obicei din paltoane care sunt redistribuite pentru a proteja animalele în perioada în care temperaturile scad îngrijorător. Sutienul ajută la protejarea pielii fragede de pe uger și salvează până la doi litri de lapte pe vacă, spun localnicii.

”Vacile sunt îmbrăcate când temperatura scade la minus 30C sau minus 35C. Nu poartă alte haine, doar sutien” a povestit un localnic.

Cum sunt echipate vacile din cel mai friguros sat din lume. Cea mai scăzută temperatură înregistrată oficial în satul Oymyakon a fost de minus 67,7 ° C în 1933, însă localnicii susțin căa mai fost înregistrată o temperatură de -71,2 ° C în ianuarie 1924.

A fost amendată pentru că are doi câini care latră prea mult

O femeie din Baia Mare a primti o amendă de 200 de lei pentru că cei doi câini ai săi lătrau prea tare. În cele din urmă, a obținut anularea procesului verbal de contravenție.

Femeia avea grijă de doi câini care lătrau destul de des. Vecinii au început să se plângă că sunt deranjanți de gălăgie. Și turiștii cazați la pensiunea din apropierea locuinței femeii au avut probleme din cauza gălăgiei. Mai multe persoane au făcut plângeri la Poliția Locală pe 15 februarie 2019. S-a stabilit că femeia trebuie să fie amendată cu 200 de lei fiindcă animalele sale tulbură liniștea publică.