Cum sunt furaţi românii la CURENT şi GAZE. În 2014, românii vor avea parte de noi scumpiri

Specialistul în energie Tudor Popescu susţine că românii sunt furaţi periodic la facturi. Într-o emisiune România TV, el a explicat modul în care sunt umflate facturile la curentul electric, gaze sau întreţinere.

06 ian. 2014, 07:20
Cum sunt furaţi românii la CURENT şi GAZE. În 2014, românii vor avea parte de noi scumpiri

„Cel mai mult la gaze se plăteşte nejustificat, dar la energia electrică este un mecanism. În costul kilowattului pe care îl plătim noi la factură, când soseşte în cutia poştală, el se compune de fapt din jumătate costul energiei şi jumătate alte costuri”, a declarat Tudor Popescu la România TV.

Specialistul susţine că energia electrică pleacă de la furnizor cu un preţ şi e facturată dublu la beneficiar.

„Să vedeti cu ce se mai umflă această factură: rezervare, tariful este de 21 de bani pe zi.  Taxa pentru co-generare, tarif per kilowatt se înmulţeşte cu kilowatt şi iese foarte mult. Mie mi-au luat trei lei la o factură, dar 8 milioane de oameni primesc facturi. Certificatele verzi 0,04 bani pe kilowatt. Dupa care vine taxa radio si tv. Taxa radio si tv e per factură. De ce trebuie să încalc eu o lege a ţării care a intrezis vânzările condiţionate? Îti dau curent dacă îmi cumperi şi asta”, a mai spus Popescu.

Citeşte şi: Cum să ai facturi mai mici. Vezi sfaturile direct de la sursă care micşorează factura

În 2014, românii vor avea parte de noi scumpiri ale gazelor şi energiei electrice. Astfel, până la finalul anului, preţul gazului va creşte cu 10 procente iar cel al energiei electrice cu cel puţin 2 procente.

Citeşte şi: Preţurile sar în aer în 2014. Se scumpesc gazul, curentul electric, pâinea, berea, ţigările