Cum să ai facturi mai mici. Vezi sfaturile direct de la sursă care micşorează factura

E.ON dă sfaturi pentru reducerea facturilor la încălzire şi iluminat. Reprezentanţii companiei au întocmit o listă a metodelor prin care se poate reduce consumul de gaz metan şi electricitate.

27 nov. 2013, 11:06
Cum să ai facturi mai mici. Vezi sfaturile direct de la sursă care micşorează factura

În cazul celor care au centrale termice pe gaz metan, fiecare grad în plus peste 19°C determină o creştere a consumului cu 8%, scrie ziaruldeiasi.ro. E.ON recomandă izolarea ferestrelor cu garnituri de etanşare, pierderile de căldură putând fi astfel reduse cu 30%. Aerisirea trebuie făcută prin deschiderea largă a ferestrelor pe perioade scurte, nu prin întredeschiderea lor pe durate lungi de timp.

Radiatoarele nu trebuie acoperite de perdele, pentru a nu se îngreuna schimbul de căldură. Se recomandă setarea centralei termice pe o temperatură mai scăzută a apei calde, pentru a nu trebui combinată cu apă rece.

Izolarea termică a pereţilor, acoperişului şi ferestrelor poate reduce costul încălzirii cu 50%.

În ce priveşte energia electrică, reprezentanţii E.ON propun înlocuirea becurilor clasice cu becuri economice sau LED, alegerea puterii becurilor în funcţie de nivelul de lumină necesar, folosirea la maximum a luminii naturale şi amplasarea frigiderului sau congelatorului la distanţă de sursele de căldură.