Cum sunt învăţaţi poliţiştii chinezi să zâmbească

Agenţii vamali din Dalian, din provincia chineză Liaoning, sunt învăţaţi să zâmbească printr-un curs al cărui obiectiv este de "a standardiza protocolul oficialilor de amabilitate şi de a îmbunătăţi tehnicile de primire".
Romania TV
30 oct. 2012, 12:34
Cum sunt învăţaţi poliţiştii chinezi să zâmbească

Antrenamentul poliţiei chineze este atât de meticulos încât agenţii sunt învăţaţi chiar şi cum să dobândească zâmbetul perfect, scrie Daily Mail.

Tehnica inedită predată poliţiştilor vamali din Dalian, China, constă în ţinerea unui băţ între dinţi, în poziţie orizontală, pentru exersarea zâmbetului.

Obiectivul cursului, potrivit Biroului Vamal din Liaoning, este de „a standardiza protocolul oficialilor de amabilitate şi de a îmbunătăţi tehnicile de primire” în ţară.

Cunoscută ca având una dintre cel mai bine antrenate armate din lume, China a alocat întotdeauna bugete importante pentru dezvoltarea corpului militar naţional, generând nelinişte şi critică din partea vecinilor.

După ce, în 2008, bugetul militar a crescut cu 17,6 la sută pe an, el a ajuns în 2009 la 480,68 de miliarde de yuani (aproximativ 56 de miliarde de euro), crescând cu 6,3 la sută din bugetul ţării, conform unei declaraţii făcute acum trei ani de purtătorul de cuvânt al Parlamentului de atunci, Li Zhaoxinga, într-o conferinţă de presă.

Tot în 2009, generalul Jing Zhiyuan, comandantul celui de-al doilea corp de artilerie al Armatei Populare de Eliberare, a anunţat într-un articol consolidarea arsenalului nuclear şi convenţional pentru a fi mai convingătoare în privinţa forţei sale de disuasiune, precum şi crearea unei unităţi „de rachete nucleare şi convenţionale pentru a răspunde nevoilor de câştigare a unui război” în condiţiile conflictelor moderne.

Ambiţiile militare chineze au crescut atunci îngrijorarea Statelor Unite, care au criticat frecvent lipsa de transparenţă a acestui buget şi potenţiala ameninţare pentru securitatea regională.

Consolidarea armatei chineze a continuat de-a lungul timpului, forţele militare activând în prezent în cadrul conflictului diplomatic dintre China şi Japonia, generat de revendicarea de către Beijing a Insulelor Diaoyu, care sunt administrate de Tokyo.

Tensiunea între cei doi vecini a crescut la începutul lunii septembrie 2012, după ce Guvernul japonez a decis să naţionalizeze mai multe dintre aceste insule, care au aparţinut anterior, cu titlu privat, unui cetăţean japonez.

Nave de supraveghere maritimă şi din cadrul administraţiei chineze pentru pescuit au pătruns, între timp, în mai multe rânduri, în apele teritoriale ale acestor insule – adică la o distanţă mai mică de 22 de kilometri de la linia ţărmului -, dar şi nave din cadrul Pazei de Coastă a Taiwanului, care le consideră de asemenea ale sale.

Cea mai recentă notificare despre creşterea fondurilor alocate armatei chineze şi antrenării acesteia datează de săptămâna trecută, când Washington Post a scris joi, într-un articol, despre îngrijorarea pe care intenţiile pe termen lung ale Chinei o cauzează în ţările asiatice, dar şi printre strategii Pentagonului.

În ciuda sistemului puţin transparent al Armatei Populare de Eliberare, mai multe institute estimează că bugetul pe care China l-a alocat apărării a crescut de la 20 de miliarde de dolari în 2002 la cel puţin 120 de miliarde anul trecut. De patru ori mai mare în prezent, bugetul Statelor Unite la acest capitol ar putea fi depăşit de cel al Chinei până în 2035, notează acelaşi articol din Washington Post.

În ultimii ani, armata Chinei a reuşit să se doteze cu rachete de croazieră de ultimă generaţie, cu noi avioane de vânătoare J-10 şi J-11, cu un bombardier „invizibil” de tip J-20 şi cu un portavion de tip sovietic modernizat. În plus, statul chinez dispune de propriul sistem de navigaţie prin satelit.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Video. „Putin se pregătește să atace Polonia. O să o încaseze în cap”. Un general rus de rang înalt dezvăluie intențiile liderului de la Kremlin
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
Playtech.ro
Fenomen periculos provocat de valul de caniculă care lovește România. Duminică se atinge un prag critic – avertisment pentru toți românii
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Forțele ucrainene au publicat imagini cu sistemul antiaerian „Raven” în acțiune
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Prințul Harry, biciuit de Meghan. Regele Charles știe tot
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Case vândute cu 10.000 de euro aproape de București! Oferta momentului
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când dispare omul din om: psihopatia colectivă și fascinația pentru liderii fără milă