Cum te afectează medicamentele pe care le iei zilnic

Medicamentele te pot ajuta în multe situaţii să faci faţă simptomelor de boală şi disconfortului pe care acestea îl provoacă, însă, în majoritatea cazurilor în care sunt administrate, nu rezolvă cauza problemei de sănătate pentru care au fost prescrise, ci reduc doar manifestările bolii.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 06:48
Cum te afectează medicamentele pe care le iei zilnic

In afara acestui fapt, de multe ori medicamentele pot provoca efecte secundare. Acestea sunt in general minore, de aceea se intampla sa nu ne dam seama ca le avem, chiar daca ele apar. Si totusi, la unele persoane, efectele secundare ajung sa cantareasca mai greu decat beneficiile si alinarea oferite de medicamentul luat.

Principala problema cand vine vorba de medicamente si efectele lor nefaste asupra organismului este aceea ca pastilele te priveaza de nutrientii asimilati prin alimentatie si impiedica absorbirea lor in corp. In consecinta, ajungi sa te simti mai rau, pentru ca vitaminele si mineralele esentiale nu mai ajung acolo unde trebuie, si poti chiar sa te imbolnavesti de altceva, din cauza carentelor nutritive care apar. Asa ca esti nevoit sa iei noi medicamente, care, la randul lor, pot contribui la slabirea organismului.

Citeşte şi Pisezi sau spargi medicamentele înainte să le administrezi? Iată la ce RISCURI te expui

Atunci cand nu beneficiezi de aportul necesar de nutrienti, se declanseaza o intreaga „cascada“ de simptome neplacute, care nu vor aparea intotdeauna imediat, ci se pot manifesta chiar si la cateva luni sau chiar ani de la administrarea medicamentului responsabil pentru aceste probleme.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.