Cum TE AFECTEAZĂ trecerea la ORA DE IARNĂ

Publicat: Duminică, 26 Octombrie 2014 16:34 // Actualizat: Duminică, 26 Octombrie 2014 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Noaptea trecută am dormit cu o oră mai mult după ce România a trecut la ora de iarnă. Specialiştii atrag însă atenţia că organismul nostru va fi slăbit o perioadă, am putea avea atacuri de panică sau chiar am putea intrat în depresie.

Ziua de 26 octombrie este cea mai lungă din acest an. Ora 4 a devenit ora 3, astfel că ziua a avut 25 de ore.

"Schimbarea orei presupune în sine un stres adaptativ. Dar, anul acesta, pentru că este şi foarte-foarte frig, pacienţii acuză tulburări cardiovasculare, neurologice, apărute şi pe un fond de labilitate psihoemoţională. Sunt tot mai mulţi pacienţi care acuză dureri de cap, palpitaţii, episoade de anxietate paroxistică. Au fost însă şi oameni care au suferit doar de dezorientare", susţine Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iaşi.

Oamenii simt în mod diferit trecerea la ora de iarnă. Pe unii îi afectează fizic schimbarea, dar sunt şi oameni care suferă tulburări psihice în această perioadă. În acest an, trecerea la ora de iarnă a coincis şi cu schimbarea vremii. Astfel, numărul oamenilor care au avut nevoie de ajutor medical a crescut.

Medicii ne recomandă să facem mai multă mişcare şi să avem o alimentaţie echilibrată pentru a evita astfel de probleme.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ora de iarnă stres Tudor Ciuhodaru tulburări
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 05:20
...că organismul nostru va fi slăbit o perioadă, am putea avea atacuri de panică sau chiar am putea intrat în depresie. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H