Cum te ajută spălatul vaselor să fii sănătos

Dacă nu te dai în vânt după spălatul vaselor, activitate de care încerci să te fereşti cât de mult poţi, iată un motiv care îţi poate schimba părerea: poate preveni dezvoltarea alergiilor.

12 apr. 2016, 19:46
Cum te ajută spălatul vaselor să fii sănătos

Un studiu publicat in jurnalul Pediatrics, sugereaza ca putina murdarie ii face bine sistemului imunitar. Aceasta abordare sustine ca motivul pentu care copiii se confrunta in prezent cu atat de multe alergii este pentru ca mediul in care ei traiesc este mult prea curat.

Fara expunerea bacterii in primii ani de viata, sistemul imunitar al copiilor nu devine la fel de puternic pe cat ar trebui.

Oamenii de stiinta au facut legatura intre factorii stilului de viata (in copilarie) precum detinerea unui animal de companie, consumul de peste sau traiul intr-o ferma si un risc mai scazut de a dezvolta alergii. Acum acest nou studiu sugereaza ca spalatul vaselor cu mana poate fi urmatorul comportament adaugat pe aceasta lista.

„Daca esti expus in primii ani de viata in special, la microbi stimulezi in diverse moduri sistemul imunitar motiv pentru devine mai tolerant. Noi credem spalatul vaselor poate fi important din acest punct de vedere”, a declarat autorul studiului dr. Bill Hesselmar de la Spitalul pentru copii Queen Silvia din Gothenburg, Suedia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.