Cum te impiedică judecarea celorlalţi părinţi în educaţia copiilor tăi

Te-ai gandit vreodata ca judecarea celorlalti parinti si frica de a fi judecat te impiedica sa iti educi propriii copii?

RomaniaTV.net
23 oct. 2017, 06:43
Cum te impiedică judecarea celorlalţi părinţi în educaţia copiilor tăi

Specialistii in psihologie sunt de parere ca modul in care ne privesc ceilalti parinti, precum si modul in care noi, la randul nostru, ii privim pe ceilalti ne influenteaza abilitatea de a lua decizii corecte in educarea celor mici.

Cu totii am fost in situatii in care, inainte de a corecta un comportament neadecvat al copilului, ne-am gandit mai intai la ce aud, vad si cred oamenii din jur, iar deciziile au fost luate bazandu-ne pe frici si preconceptii si mai putin pe judecata proprie. In acele momente poti fi oricine, mai putin un parinte calm, empatic si eficace care sa ia decizii favorabile copilului sau.

Copilul se educa tinand cont de valorile si credintele fiecaruia, de personalitatea si caracterul copilului. Principala intrebare pe care ar trebui sa o ai in minte atunci cand educi copilul este „Ce conteaza mai mult in acest moment: Cum se simte copilul meu sau ce cred altii?”. In acest fel poti lua decizii corecte, eficace, fara sa lasi emotiile celor din jur sa te influenteze.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.