Cum te poate îmbolnăvi lipsa de vitamina D

Vitamina D este esențială pentru o bună funcționare a organismului. Când aceasta este insuficientă, sănătatea poate avea de suferit, căci crește riscul apariției unor boli. Iată despre ce este vorba!

RomaniaTV.net
15 mai 2015, 08:44
Cum te poate îmbolnăvi lipsa de vitamina D

Boli cardiovasculare

Cei care au un deficit al vitaminei soarelui sunt cu 32% mai predispuși la boli ale arterelor coronariene, în comparatție cu cei care nu au astfel de probleme. O dietă săracă în vitamina D poate produce degradări și la nivel cerebral.

Pneumonie

Cei care au un nivel scăzut al vitaminei D prezintă un risc mai mare de a face pneumonie, spune un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea de Est din Finlanda. Un nivel insuficient de vitamina D slăbește sistemul imunitar al organismului, ceea ce îl face vulnerabil în fața bacteriilor și a microbilor.

Depresie

Persoanele cu deficiențe de vitamina D sunt de două ori mai predispuse la depresie, față de cei care nu au astfel de carență. Cercetătorii sugerează că un nivel scăzut al acesteia poate afecta în mod special regiunile creierului care se ocupă de starea de spirit.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.