Cum te poate scăpa fobia de ace de închisoare? Povestea ireală a unui bărbat din Galați

Iată că fobia de ace te poate scăpa de închisoare. Dacă ai fi crezut că așa ceva nu este posibil, ei bine povestea unui bărbat din Galați demonstrează excat opusul. De la un an de închisoare, a ajuns 90 de muncă în folosul comunității.

08 feb. 2023, 15:56
Cum te poate scăpa fobia de ace de închisoare? Povestea ireală a unui bărbat din Galați
Fobia de ace te scapă de închisoare

Un bărbat din Galați a scăpat de închisoare într-un mod total inedit. Motivul pe care l-a invocat a fost unul total atipic. Bărbatul a fost oprit de un echipaj rutier pe Drumul Județean 253, pe raza localității Băleni, din Galați. Polițiștii l-au transportat la spital în vederea recoltării probelor biologice, însă când s-a ajuns la momentul în care ar fi trebuit să i re preleve probele de sânge bărbatul a dat un motiv absolut șocant pentru care refuză să facă acest lucru.

Citește și: Ce este pogonofobia, frica iraţională de oamenii cu barbă. Această fobie poate afecta calitatea vieţii

După ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezoltatul a indicat o alcoolemie crescută, de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ajuns la spital, conducătorul auto a refuzat să facă analizele de sânge, pe motiv că ar avea fobie de ace. Acesta ar fi trebuit să ispășească un an de închisoare pentru faptul că a refuzat recoltarea probelor, însă, în data de 2 februarie, Curtea de Apel Galați a suspendat definitiv pedeapsa acestuia.

A scăpat de închisare datorită fobiei de ace

„Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât se teme de ace. I s-a adus la cunoștință faptul că refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice constituie infracțiune”, spun anchetatorii, potrivit informațiilor apărute în presă.

Aflând faptul că ar urma să fie închis pentru 1 an de zile, bărbatul a contestat decizia instanței, explicâand că îi sunt încălcate drepturile, din motiv ce fobia de ace nu l-ar putea lăsa să facă analizele respective. În această situație, Curtea de Apel Galați a ajuns la concluzia că bărbatul își poate ispăși pedeasa fără a merge la închisoare. Dat fiind că și-a recunoscut fapta și a fost de acord să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, bărbatul a fost lăsat în libertate.

„Executarea efectivă a pedepsei stabilite în prezenta cauză pare disproporţionată raportat la pericolul social al faptei imputate şi la împrejurările concrete ale săvârşirii acesteia. Apreciem aşadar că scopul pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea sub supraveghere a executării acesteia”, a stabilit instanța de judecată.

Citește și: Alexia Eram a recunoscut care este fobia de care suferă: „Întotdeauna mi-a fost frică”