Cum testează babuinii un nou model de maşină? VIDEO

Ce fac copiii în maşină? Apasă pe toate butoanele, deschid toate geamurile, trag de toate mânerele şi apoi îşi varsă sucul şi mâncarea pe jos. Aşa că, cum poţi testa cel mai bine o maşină pentru a vedea dacă rezista la cei mici? Cu ajutorul babuinilor.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 08:02
Cum testează babuinii un nou model de maşină? VIDEO

Hyundai a vrut să afle dacă noul său model de maşină i30 va rezista în timp, aşa că a dus-o într-un parc safari plin de babuini şi a făcut exact ce se spunea, la intrare, să nu facă: a oprit maşina şi a deschis toate uşile.

Circa 40 de babuini au profitat de eveniment şi au luat cu asalt maşina: au sărit pe ea, în ea, au deschis acoperişul, au furat tot ce se putea şi au apăsat pe toate butoanele posibile.

Babuinii din Knowsley Safari Park, din Marea Britanie, sunt cunoscuţi pentru pasiunea lor de a distruge maşinile vizitatorilor şi sunt extrem de inteligenţi.

Testul a fost inspirat de fotbalistul britanic Wayne Rooney, al cărui Audi de 80.000 de lire sterline a fost stricat anul trecut de clanul maimuţelor, în timp ce vizita parcul.

Rezultatele finale ale testului: câteva zgârieturi, multă mizerie şi amprente de degete, plus câteva urme de dinţi pe volan.

„Maimuţele din parcul safari sunt foarte bune la descoperirea punctelor slabe ale unei maşini şi apoi să tragă de ele, până când se rup”, a declarat project managerul Hyundai, Felicity Wood. General managerul parcului, David Ross, s-a bucurat de experiment.

„Pentru un babuin, să ai o maşină cu care să te joci toată ziua, este un dar din ceruri”, a spus Ross.