Cum ţi se poate accesa telefonul fără să ştii. Cum îţi dai seama că eşti hackuit şi care este soluţia

Orice telefon poate fi hackuit, dar e posibil ca tu să nu ai nici cea mai vagă idee când și dacă ţi se întâmplă şi ţie.

24 oct. 2018, 08:58
Cum ţi se poate accesa telefonul fără să ştii. Cum îţi dai seama că eşti hackuit şi care este soluţia

Una dintre cele mai simple metode prin care cineva poate să ajungă la conținutul sensibil din telefonul tău e rețeaua WiFi nesecurizată. În categoria asta intră rețelele din cafenele și aeroporturi, care, în anumite situații, ar putea permite altora să vadă exact ce faci cât timp ești conectat. Pentru a ști dacă ai de-a face cu o conexiune periculoasă, trebuie să fii pur și simplu atent la ce îți transmite telefonul tău, scrie Playtech.

TRUCUL SIMPLU pentru ORICE TELEFON. Te scapă de o problemă MAJORĂ

De exemplu, pe iPhone-uri, vei primi un mesaj de avertizare care îți spune că identitatea serverului nu poate fi verificată. Pentru a te putea conecta la wireless, ar trebui să dai click pe „continue”. În ciuda avertismentului, 92% din oameni se conectează la rețeaua îndoielnică.

Greşeli BANALE pe care le faci când îţi încarci TELEFONUL. De asta se strică BATERIA atât de REPEDE

Oaltă metodă preferată de hackeri e reprezentată de vulnerabilitățile din telefon. Motivul este destul de simplu. Odată ce sunt lansate actualizările, hackerii știu care au fost vulnerabilitățile pe care le-au rezolvat și le e mai ușor să intre în dispozitivele care nu au fost puse la punct cu noutățile.

Ce se întamplă dacă laşi telefonul la încărcat toată noaptea

Un loc important pe listă îl reprezintă și aplicațiile malițioase, mai ales dacă le descarci de pe site-uri sau prin mesaje, în loc de un magazin oficial. În interiorul lor se pot ascunde coduri prin care hackerii pot fura date importante.

Ce se întâmplă dacă laşi încărcătorul de la telefon ÎN PRIZĂ