Cum ţii bradul de Crăciun verde săptămâni în şir

Bradul de Crăciun aduce bucurie în casele şi sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creată şi prin semnificaţia sa. Unii dintre noi preferă brazii artificiali, alţii pe cei naturali.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 08:07
Cum ţii bradul de Crăciun verde săptămâni în şir

Însă metoda cea mai ecologică de a te bucura de un brad adevărat este acela de a-l lua în ghiveci, de a-l orna şi de a-l readuce după Sărbători în circuitul natural, plantându-l în exterior. Aşa îţi înveţi şi copilul să nu crească gândind că orice este permis şi posibil în numele Crăciunului.

Un brad creşte mare şi frumos în ani sau zeci de ani, iar frumuseţea sa se curmă după câteva săptămâni de expunere în casă, de Sărbători. Copilul trebuie să ştie toate aceste realităţi ca să crească responsabil şi să înveţe să iubească şi să respecte natura.

Dacă totuşi alegi să îţi cumperi un brad natural tăiat, ştim cu toţii că momentul când Sărbătorile au trecut, iar bradul s-a uscat şi trebuie scos din casa este unul destul de neplăcut. Acele se împrăştie peste tot până reuşeşti să scoţi bradul uscat din casă, iar curăţenia de după Sărbători este cu atât mai stresantă.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.