Cum trăieşte Realitatea Tv din banii tuturor românilor

Realitatea Media are datorii de aproape 85 de milioane de RON. Salariile angajaților Realitatea Media sunt plătite din banii tuturor românilor.

RomaniaTV.net
20 aug. 2014, 20:29
Cum trăieşte Realitatea Tv din banii tuturor românilor

Realitatea Media rămâne unul dintre marii datornici la bugetul de stat, societatea înregistrând la acest moment obligații financiare de aproape 85 de milioane de RON. Peste 48 de milioane de RON, din cele 85, reprezinta datorii pe care Realitatea Media le înregistrează direct la bugetul de stat. Datoriile către bugetul general consolidat depășesc 48 de milioane de RON. La acestea se adaugă alte datorii de peste 36 de milioane de RON.

Reamintim faptul că Realitatea Media se află în procedura de insolvență încă din toamna anului 2011.

Ca urmare a intrării voluntare în procedura de insolvență, Realitatea Media a avut mari dificultăți în a plăti salariile angajaților săi. De altfel, trustul de presă Realitatea Media a fost printre companiile pentru ai căror salariaţi ANOFM a plătit cei mai mulţi bani din Fondul de Garantare a creanţelor salariale, în 2013 și în prima parte a anului 2014.

Salariaţii Realitatea Media au încasat peste 1,47 de milioane de lei în 2013 și în primele luni ale anului curent, din Fondul de Garantare pentru plata creanţelor salariale.