Cum trebuie poziţionaţi pacienţii infectaţi cu coronavirus pentru a mări şansele de supravieţuire

Medicii susțin faptul că o anumită poziție a pacienților infectați cu coronavirus aflați la terapie intensivă ar putea face minuni. Prin urmare, poziționarea pacientului cu fața în jos ar crește șansele de supraviețuire ale acestuia.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 19:16
Cum trebuie poziţionaţi pacienţii infectaţi cu coronavirus pentru a mări şansele de supravieţuire

Pacienții aflați la terapie intensivă se confruntă cu probleme respiratorii grave. Astfel medicii din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia și Portugalia poziționează pacienții cu fața în jos și susțin că acest lucru reduce presiunea din plămâni, conform unui studiu realizat de medicii din Franța și Spania în anul 2013.

Citește și: OMS demontează 19 mituri despre COVID-19! Dispare sau nu coronavirusul odată cu vremea caldă?

Medicii susțin că această metodă este simplă și salvează vieți deoarece reducere presiunea asupra plămânilor. Tehnica este folosită în cadrul SNS, iar un medic din Essex susține că este singura cale prin care intră aer în plămâni, iar persoanele care suferă de probleme respiratorii o pot face acasă.

Cu toate că aparatele medicale pot salva viața unui pacient pe moarte, ele provoacă și daune ireparabile la plămâni, din cauza modului în care aerul este forțat în căile respiratorii.

O echipă din Franța și Spania a publicat un studiu detaliat despre această procedură în anul 2013 în New England Journal of Medicine. Această tehnică este folosită acum pentru pacienții cu COVID-19, care se află într-o stare gravă și suferă de o infecție pulmonară.

În Marea Britanie, îndrumările medicilor, date de Societatea de Terapie Intensivă și Facultatea de Medicină pentru Terapie Intensivă, spun că poziționarea predispusă „ar trebui să fie luată în considerare” pentru persoanele care au un nivel foarte scăzut de oxigen în sânge.