Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie

Cum trebuie să folosești mașina de spălat rufe pentru a avea hainele cu adevărat curate. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent.

10 dec. 2022, 07:40
Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie
Greșeala pe care o faci când bagi rufele în mașina de spălat

Se întâmplă uneori să spălăm rufe în mașina de spălat, dar rezultatul să nu corespundă așteptărilor noastre. Poate ați observat recent că hainele nu sunt întotdeauna curate. Iată greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac atunci când spală rufe.

V-ați pus rufele în mașina de spălat și nu erau complet curate la sfârșitul programului? Există câteva lucruri de reținut pentru a evita repetarea acestui lucru.

Unul dintre principalele motive pentru care hainele nu sunt spălate eficient are de-a face cu tamburul mașinii de spălat. Nu umpleți excesiv cuva mașinii de spălat. Prea multe rufe vor reduce calitatea spălării hainelor dumneavoastră. Pe lângă faptul că mașina de spălat începe să facă zgomote enervante, hainele nu arată atât de bine pe cât ai fi sperat.

Citește și: Cum să cureţi butoanele de la aragaz fără bătăi de cap. Durează doar câteva minute şi nu-ţi trebuie soluţii chimice

De asemenea, este important să nu confundați compartimentele pentru detergent și celelalte produse. Dacă folosești capsule, nu-ți face griji, iar dacă folosești detergent praf sau lichid, asigură-te că se află în spațiul prevăzut. Depozitarea acestuia în locul de balsamului va face hainele tale să arate mai rău.

Un alt motiv pentru care rufele nu ies curate ține de starea mașinii de spălat. Mulți dintre noi ne bazăm pe tot felul de trucuri și secrete pentru a ne spăla eficient hainele, dar puțini dintre noi își amintesc că dispozitivul în sine trebuie să fie și el curat. Numai în acest fel își va îndeplini calitativ sarcina.

Citește și: De ce să torni săpun lichid în toaletă. Trucul pe care trebuie neapărat să îl știi

Cum cureți mașina de spălat

Dacă doriți să vă spălați hainele, asigurați-vă că mașina de spălat este curată. Cu 40 de bani poți cumpăra un produs care o va curăța perfect. Este vorba despre capsulele de detergent pentru spalarea rufelor murdare.

Pur și simplu puneți o capsulă de detergent în mașina goală, alegeți un program obișnuit de spălare și lăsați mașina de spălat să își facă treaba.  Dacă apa din mașină își schimbă culoarea în primele 10 minute, înseamnă că tableta de detergent funcționează. Așteptați până când programul de curățare se termină. În cele din urmă, apa ar trebui să fie limpede și curată.

După curățarea mașinii de spălat, încărcați rufele și selectați programul dorit. Vei descoperi că hainele tale arată foarte curate după spălare.