Cum va arăta clasa economică a avioanelor după criza coronavirusului. Pasagerii vor fi protejaţi de ecrane din plastic

Aşa va arăta bordul cabinelor economice din viitorul apropiat, unde pasagerii din avion sunt protejați unul de celălalt de ecrane din plastic.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 19:59

Au apărut proiecte pentru două concepte de cabină din zona economică, după ce va trece coronavirusul. Au ca scop prevenirea viitoarelor pandemii.

„Janus” se inspiră din străvechiul zeu roman cu două fețe și are un scaun central inversat, în timp ce conceptul „Glassafe” vede fiecare scaun echipat cu o „capotă”. Modelele sunt realizate de firma italiană Aviointeriors, care a redat ambele concepte.

Aviointeriors spune că scaunul Janus va „asigura izolarea maximă între pasagerii așezați unul lângă celălalt”.

Fiecare pasager are propriul său spațiu izolat de ceilalți, chiar și de persoanele care merg pe culoar. Fiecare scaun Janus este înconjurat pe trei părți de un scut înalt care împiedică propagarea respirației către ocupanții scaunelor adiacente.

Este confecționat din materiale ușor de curățat și igienă sigură. Opțiunea este disponibilă cu scutul în material opac sau cu grade diferite de transparență„, au explicat cei de la firma italiană.

Între timp, Glassafe este descrisă ca o „soluție la nivel de kit” care poate fi instalată pe scaunele aeronavei existente.

Ar vedea ecrane instalate în partea de sus a scaunelor, despre care Aviointeriors spune că ar face șederea în „aproape mai sigură”.

Aceştia au adăugat: „Glassafe este realizat dintr-un material transparent pentru a face întreaga cabină armonioasă și estetică ușoară, dar îndeplinind perfect obiectivul de a crea un volum izolat în jurul pasagerului.

Acest lucru este pentru a evita sau minimiza contactele și interacțiunile prin aer între pasageri, astfel încât să se reducă probabilitatea contaminării cu viruși sau alte materiale.

Glassafe este livrat în diferite execuții cu sisteme de fixare a scaunului care permit instalarea și scoaterea ușoară.

Un purtător de cuvânt al Aviointeriors spune: „Toate autoritățile naționale din întreaga lume încearcă să blocheze această pandemie printr-o serie de acțiuni și recomandări și dorim să contribuim cu ideile și propunerile noastre în interesul întregii comunități.

Având în vedere acest obiectiv, am studiat soluții noi care iau în considerare distanțarea socială între pasagerii care se află la clasa economică, unde există o condiție de densitate mai mare, dar cu caracteristici care rămân aplicabile chiar și în clasele cu densitate mai mică, precum cea premium sau clasa business.

Am lucrat și vom continua să dezvoltăm produse special concepute pentru a face deplasările în viitorul apropiat mai sigure și în conformitate cu noile cerințe pentru pasagerii care vor trebui să partajeze spațiile disponibile pe toată durata transportului.