Cum va arăta corpul uman în viitor

V-ați gândit vreodată ce noutăți vor aduce cercetătorii în ceea ce privește corpul uman? Ce "minuni" va face tehnologia pentru ca oamenii să scape de anumite boli sau imperfecțiuni ale corpului? Iată câteva secrete împărtășite de specialiști pentru Oprah.com.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 20:39
Cum va arăta corpul uman în viitor

1. Ochi electronici

Acești „ochi” vor ajută persoanele care au retina deteriorată să își recapete parțial vederea. Acest lucru se va putea realiza cu ajutorul unui transmițător montat pe ochelari care va trimite semnale către celulele retinei, stimulând creierul să focalizeze imaginea data de transmițător.
 
Când? Foarte multe centre de cercetare din universități celebre lucrează la acest prototip, iar rezultatele primare sunt îmbucurătoare. Potrivit specialiștilor, ochii electronici vor fi disponibili în aproximativ un an.
 
2. Culoare permanentă
 
Câte doamne nu-și doresc să nu-și mai vopsească periodic părul? Se pare că dorința le va fi îndeplinită cât de curând. Potrivit Centrului Medical Langone din cadrul Unviersitatii din New York a fost descoperită o moleculă care „dictează” culoarea părului. Odată găsită modalitatea prin care această moleculă poate fi influențată să se modifice, oamenii vor scăpa de părul cărunt. Dacă vor, bineînțeles.
 
Când? Cercetătorii n-au estimat încă o data certă, mai ales că studiile sunt încă în fază incipientă.

3. Implanturi cu dinți naturali

Pare, într-adevăr, de domeniul fantasticului, însă cercetătorii în stomatologie de la Universitatea din Columbia au avut rezultate pozitive în cadrul unor studii de laborator efectuate pe șobolani. Acestora li s-au implantat celule stem dentare în locul rămas gol, observându-se la nivelul maxilarului sângele și osul au început să lucreze la crearea unui nou țesut.
 
Când? Estimările specialiștilor sunt optimiste. În funcție de aproparea FDA (autoritatea care aprobă medicamentele și alimentele în Statele Unite), acest tratament ar putea fi disponibil în următorii 5 ani.
 
4. Plămâni „reconstruiţi”
 
Cercetătorii de la Universitatea din Boston au anunțat în luna mai a acestui an izolarea celulelor stem din plămâni. Injectate în plămânii afectați ai șoarecilor de laborator, iar acestea au început să se transforme în bronhiole, alveole, vase de sânge.
 
Când? Studiile se află în fază incipientă și nu se știe încă data la care pacienții vor putea beneficia de această descoperire uimitoare.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.