Cum va arăta Dacia Luxos, maşina care va rivaliza cu Audi sau Mercedes

Dacia Luxos este creația unui artist marocan care crede că brand-ul românesc are nevoie de un produs care să rivalizeze cu Audi A6 Allroad sau Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain. Din exterior, Dacia Luxos pare să fie un Logan MCV Stepway, modernizat.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 15:56

Dacia Luxos are faruri LED, protecții din plastic pe aripi și accente cromate care îi subliniază natura elegantă. O gardă la sol considerabilă fac modelul să arate ca un SUV veritabil. Apar bare pe acoperiș, dar și o capotă foarte profilată, în stilul celei pe care am văzut-o la noua Dacia Sandero Stepway.

Numele modelului apare sub grila radiatorului, pe bara din față, dar și deasupra plăcuței cu numărul de înmatriculare din spate. Tot în partea posterioară se pot observa două terminații cromate dreptunghiulare ale sistemului de evacuare și un scut argintiu, potrivit promotor. 

Farurile și stopurile sunt alungite, dar nu urmează tiparul lansat de noile Logan, Sandero și Sandero Stepway, cu semnătură luminoasă în forma literei „Y”.

Cabina modelului imaginar Dacia Luxos preia elemente de la modelele brand-urilor de lux. Volanul, bordul și scaunele sunt îmbrăcate într-o combinație de piele alb-roșie. În consola centrală apare display-ul cu dispunere verticală de la Renault Koleos. Acesta este însoțit de butoanele care controlează sistemul multimedia și sistemul de climatizare. Tot de la Koleos este preluat și selectorul transmisiei automate.

Montajul publicat pe YouTube este însoțit de numeroase comentarii ale unor useri entuziasmați de cum arată Dacia Luxos. Mai mulți dintre cei care au văzut clipul cu o durată de 70 de secunde spun că speră ca modelul să se comercializeze în țara lor.

Până când Dacia va trimite pe șosele un model de lux, fanii așteaptă deschiderea listelor de comandă pentru noile Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Citeşte şi Mercedes şi prezentat noile maşini electrice. Şase modele intră în producţie, inclusiv „limuziona de afaceri a viitorului” VIDEO