Cum va arăta „golden Gate-ul” de la Brăila şi în ce stadiu sunt acum lucrările – VIDEO

Podul peste Dunăre de la Brăila se conturează a fi un proiect cu adevărat impunător. Două turnuri de aproape 200 de metri înălțime de care se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 15:45

Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco. În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum expres.

Contractul pentru Podul de la Brăila a fost semnat în 2017 cu Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia) pe circa 2 miliarde de lei. Construcția propriu-zisă a început în 2019 cu lucrul la cele două turnuri. În prezent lucrările la pod au ajuns la un stadiu de circa 25%.

Citeşte şi: Tragedii în lanţ la pescuit, în Brăila. Patru pescari au murit, doi înecaţi, alţi doi electrocutaţi

În paralel, la șantierul naval Fincantieri din Brăila se lucrează la realizarea tablierului metalic al podului, folosindu-se tablă de la combinatul Liberty din Galați.

După ridicarea celor două turnuri, care vor avea fiecare 192,64 metri și vor fi practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene), va urma operațiunea de ridicare a cablurilor uriașe de oțel care vor susține tablierul podului.


loading...