Cum va arăta noul sediu al Facultăţii de Jurnalism FOTO

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti va funcţiona într-un nou sediu. FJSC a semnat un protocolul de colaborare cu Primăria Sectorului 3 pentru preluarea clădirii cu patru nivele din Bd. Energeticienilor nr.9-11 din Sectorul 3.

04 nov. 2013, 12:04

Noul sediu al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării va funcţiona în locul unui fost cămin al Liceului Bilingv Decebal, o clădire abandonată de mai mulţi ani şi aflată, în prezent, în paragină.

Astfel, cele 94 de camere dispuse pe patru nivele ale fostului cămin urmează să fie recompartimentate şi transformate atât în săli de curs, cât şi în laboratoare de specialitate pentru viitorii jurnalişti. Tot aici vor funcţiona mai multe laboratoare de cercetare, dar şi un studio media dotat cu montaj, regie şi platou, la fel ca într-o televiziune modernă, potrivit b365.ro.

După recompartimentare, noua clădire din Bd. Energeticienilor nr.9-11 va putea găzdui toţi cei aproape 1.500 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Jurnalism, susţin autorităţile.

„Spaţiile facultăţii vor fi relaţionate astfel încât activităţile de învăţare-cercetare, recreere-loisir şi circulaţiile să fie conectate şi să faciliteze schimburile de informaţii. Conceptul principal este conectivismul care generează flexibilitatea, transparenţa, comunicarea spaţiilor către exterior, punerea în legătură a unor spaţii cu caractere şi destinaţii diferite, accesibilitatea. Nu în ultimul rând, facultatea va fi proiectată prin aplicarea conceptului de design universal, acel design care poate fi utilizat de oricine, inclusiv de persoane cu dizabilităţi temporare sau permanente”, a declarat arhitectul care realizează proiectul pentru onlinereport.ro.