Cum va arăta primul hotel de lux din spaţiu. Va fi deschis peste 3 ani

Cum va arăta primul hotel de lux din spaţiu. Compania spațială Orbital Assembly, cu sediul în SUA, a dezvăluit noi informații despre hotelul spațial care se află în dezvoltare încă din 2019, potrivit CNN.

07 mai 2022, 12:00
Cum va arăta primul hotel de lux din spaţiu. Va fi deschis peste 3 ani
Voyager Station va putea găzdui 400 de persoane

Cum va arăta primul hotel de lux din spaţiu. Conceptul futurist constă în mai multe module conectate prin lifturi care alcătuiesc o roată ce orbitează Pământul. Compania Orbital Assembly vrea să dezvolte două astfel de hoteluri. Voyager Station va putea găzdui 400 de persoane și va fi deschis în 2027, în timp ce Pioneer Station va putea caza 28 de persoane și va fi deschis în doar trei ani.

Citeşte şi: Alertă maximă în Finlanda! Un elicopter rus a intrat în spaţiul aerian al ţării scandinave, pentru a doua oară în decurs de o lună

Cum va arăta primul hotel de lux din spaţiu

Voyager va furniza servicii de tip croazieră – restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. Totodată, vor exista 20 de module care vor funcționa ca mici „vile”, dar și ca spațiu de închiriat pentru agenții spațiale. Scopul, spune Orbital Assembly, este de a crea un „parc de afaceri” spațial care să găzduiască birouri, precum și turiști.

De altfel, turismul spațial pare mai aproape ca niciodată de realizare. Totuși, deocamdată există un preț destul de incredibil legat de orice călătorie în spațiu, ceea ce face dificil pentru mulți dintre noi să ne gândim că am putea să ne petrecem concediul anual în afara acestei lumi. Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly, crede că această barieră se va ridica pe măsură ce turismul spațial se va dezvolta.

Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu. Ne va oferi oportunitatea ca oamenii să înceapă să experimenteze spațiul la o scară mai mare, mai rapid”, a declarat Alatorre pentru CNN Travel într-un nou interviu.

Spații de birouri și facilități de cercetare vor fi, de asemenea, închiriate atât pe stația Pioneer, cât și pe stația Voyager. Într-un interviu din 2019 pentru CNN Travel, Alatorre a explicat că stației Voyager funcționează ca o găleată de apă care se învârte.


loading...