Cum va evolua PREŢUL BENZINEI în perioada Paştelui

De la începutul lunii aprilie şi până în prezent, companiile petroliere de pe piaţa locală au aplicat patru ieftiniri la carburanţi. Totuşi, cotaţiile internaţionale ale ţiţeiului au început să revină pe plus în ultimele zile, astfel că experţii din domeniu susţin că săptămână aceasta cotaţiile ar putea să crească din nou, potrivit capital.ro.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 10:54
Cum va evolua PREŢUL BENZINEI în perioada Paştelui

40% dintre analiştii din domeniu chestionaţi se aşteaptă la creşterea preţurilor petrolului în săptămâna care precede Paşte, în timp ce 38% cred că preţul va stagna. Săptămâna trecută, aproape jumătate dintre experţi se aşteptau la o reducere a preţului, însă acesta s-a apreciat semnificativ.

Conform ultimelor statistici publicate de Oil Bulletin, în România se găseşte cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană: 1,26 de euro pe litru (adică 5,5 lei), faţă de media europeană de 1,56 de euro pe litru. Cea mai scumpă benzină se găseşte în Italia şi Olanda, 1,72 de euro pe litru, dar în cele două state venitul mediu pe locuitor este mult mai mare faţă de România.