Cum va evolua VREMEA în următoarele ore. În week-end, vom avea din nou NINSORI

Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat, miercuri, în videoconferinţa cu prefecţii şi cu autorităţile administraţiei publice locale de la MAI,  cum va evolua vremea în orele următoare şi a atras atenţia asupra situaţiei ce se va înregistra joi în patru judeţe. Sandu a arătat că de joi seara până sâmbătă precipitaţiile vor fi nesemnificative, însă de sâmbătă seara, ninsorile se întorc.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 10:12
Cum va evolua VREMEA în următoarele ore. În week-end, vom avea din nou NINSORI

Ion Sandu a precizat că, până în cursul serii de miercuri, ploile şi lapoviţele se vor transforma „în zăpadă la munte, în centrul, sud-vestul şi nordul ţării, iar în partea de sud-est, vor rămâne predominat sub formă de ploaie”.

„La noapte este posibil ca în zona graniţei cu Bulgaria, la Giurgiu, să se transforme în zăpadă, dar nesemnificativ. Cred că trebuie atenţie deosebită mâine dimineaţă de la ora 6.00 la următoarele judeţe: Brăila, Galaţi, Vaslui şi Iaşi. Timp de 4 ore, viteza vântuluui poate fi de 15 m pe secundă şi precipitaţii sub formă de zăpadă„, a anunţat Ion Sandu.

Şeful ANM a adăugat că joi seară se încheie informarea şi, până sâmbătă, „precipitaţiile sunt complet nesemnificative, şi numai la munte.”

Sâmbătă seara, vom avea însă o evoluţie asemănătoare cu cea de azi şi mâine. În sud-vest va intra un front atmosferic, vor începe precipitaţii sub formă de ploaie, se vor transforma în zăpadă, la fel pentru munte, centru, sud-vest şi nordul ţării şi, în special, sub formă  şi ploaie în sud-est”, a arătat Sandu.

Acesta a mai precizat că ANM va emite vineri „o informare sau atenţionare codată în funcţie de cantităţile de precipitaţii, în jurul orei 1-2.”

CITEŞTE ŞI Ninge de Moş Nicolae. Avertizare de NINSORI ABUNDENTE pentru 5 şi 6 decembrie